Гатило, Положинський і кілька хоробрих хлопців презентували цікавий проект у Тернополі (Відео)

Опубліковано:
6 Вересня, 2016

У Тернополі 6 вересня презентували цікавий і актуальний проект «Кілька хоробрих хлопців», який ініціював і згуртував навколо нього бойових побратимів Тернопільський військово-патріотичний клуб «Характерник».

 

Про завдання, цілі і місію проекту розповіли співавтор проекту Валерій Чоботар, натхненник проекту Сашко Положинський, учасники проекту Олександр Чуб і Олександр Алексеєв. Задум виник внаслідок пошуку відповідей на болючі запитання сьогодення, які принесла в Україну затяжна війна, проект об’єднав навколо себе учасників АТО, волонтерів, добровольців і просто небайдужих громадян.

 

 

Одним з результатів реалізації проекту стало створення мотиваційного відеосеріалу, який спрямований на те, аби піднімати бойових дух і спонукати чоловіків до самовдосконалення. Вже цієї осені тернополяни зможуть побачити ці короткі фільми тривалістю 12-20 хвилин у соцмережах і на місцевих телеканалах. Загалом знято 8 мотиваційних серій. Окрім того, в рамках проекту буде навчання військовій справі. І все це буде з врахуванням реального стану ведення війни в Україні.

 

 

Валерій Чоботар наголосив на тому, що одним зі стимулів започаткувати проект було те, що він дізнався як насправді сьогодні готують офіцерів запасу на військових кафедрах. «Якщо держава сьогодні не в стані змінити систему підготовки, то це повинні робити свідомі громадяни, зокрема ті, хто пройшов війну. Ми повинні вміти протистояти ворогу. Я не готую людей на війну, оскільки втратив своїх побратимів і знаю, що це таке. Я хочу допомагати людям готуватися до війни, а це вже зовсім інший підхід. Наше завдання пояснити хлопцям те, для чого в житті потрібно бути чоловіком, а вже вони будуть обирати свій шлях самі – їхати на заробітки і втікати, чи відстоювати рідний край. Війна зовсім інша, ніж її показують з рекламних біг-бордів, де всміхаються солдати. В п’ятому батальйоні воює хлопець, в якого замість ноги протез. Про нього навряд чи напишуть, бо він доброволець. Він виконує дуже важливу роль на війні – є розвідником. Таких людей є багато. Війна – страшна річ, але ми від неї зараз не можемо нікуди дітися і нам треба з цим жити і вміти давати відсіч. Водночас війна – дуже важка, але необхідна чоловіча робота», – поділився Валерій Чоботар.

 

Зйомки серіалу відбувалися в місцях героїчної слави нашого краю – Гурби-Антонівці, Лисоня і т.д. У проекті взяло участь 8 інструкторів, які продемонстрували свій бойовий досвід.

 

«Після свого повернення зі Сходу України спілкувався з близькими друзями Юрієм Юриком і Віктором Мацикуром щодо того, як людина, яка пройшла війну, може реалізувати себе, свої знання і досвід після повернення в мирне середовище. Ще йдучи на фронт я мав чітке розуміння, що навіть після мого повернення моє життя зміниться і я мушу щось робити корисне для суспільства. Ось і почав сам в собі проводити пошуки, яким чином я можу використати свій воєнний досвід у житті. Таким чином виникла ідея зібрати тих людей, які тим чи іншим шляхом надихають українців боротися, і залучити їх до тривалої подальшої боротьби. Ще на війні у мене виникла ідея: лише тоді, коли кожен українець буде здатний захищати свій дім і сім’ю, то вороги будуть розуміти, що Україну не вартує зачіпати. Таким чином, згуртувавши однодумців і переформатувавши клуб «Характерник», взявся за реалізацію проекту. Зараз тісно співпрацюємо зі всіма адекватними громадськими організаціями. Переконалися, що ця ідея є у багатьох. За назву ми взяли слова з пісні Сашка Положинського», – додав Валерій Чоботар.

 

Зазначимо, що всі зйомки відбувалися на аматорському рівні, але з професійним підходом. Усе зроблено силами і коштами організаторів та учасників проекту. Один з режисерів відеосеріалу – журналіст Віталій Дерех.

 

 

Сашко Положинський розповів, що пісня, яка частково дала назву проекту, входить до найновішого альбому гурту «Тартак» – «Вічність». «Загалом до нього увійшло 15 пісень, які присвячені подіям в Україні. Деякі написані давно, але є актуальними сьогодні. Є п’ять пісень, які вперше будуть презентовані. Щодо композиції «Кілька хороших хлопців», то ми її виконували під час концертів для солдат, серед яких були учасники теперішнього проекту. Їм запали в душу ці слова, вони ж і висловили свої пропозиції щодо корекції тексту. Пісня присвячена людям, які дають можливість українцям жити своїм повсякденним життям. Я за те, щоб армія була професійна. Та є такі обставини, які змушують нас захищати свій дім і батьківщину, тому потрібно бути готовим до цього. І саме цього навчатимуть в рамках проекту. На жаль, такої підготовки упродовж 25 років ми в Україні не мали. Вірю, що цим хлопцям це вдасться», – запевнив Сашко Положинський.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: