Галицький камерний оркестр закрив свій концертний сезон улюбленою програмою тернополян

Опубліковано:
13 Червня, 2016

12 червня концертом «Музика світового кіно» у залі «Українського Дому Перемога»  закрив свій 24 концертний сезон Муніципальний Галицький камерний оркестр.  Чому саме музикою світового кіно вирішив завершити черговий сезон цей відомий музичний колектив? Відповідь проста – ця програма є однією з найулюбленіших серед шанувальників. А ще є традиція на закриття сезону виконувати твори на замовлення глядачів. Отож, із поєднання цих двох постулатів і утворилася цьогорічна «кіношна» програма.

 

Почавши концерт з улюблених творів епохи шістдесятих років двадцятого століття – інструментального варіанту чаруючої балади «Що є юність» із кінофільму «Ромео і Джульєтта», вальс у Моріса Жерара, що став головною музичною темою у фільмі «Доктор Живаго», мелодією  “The way we were” Марвіна Хамліша із фільму “Зустріч двох сердець»,  музиканти плавно перенесли слухачів у пізніші роки. Прозвучали шалено популярні у сімдесяті роки мелодії з фільму «Професіонал» та «Самотній пастух», які довго і впевнено лідирують серед найбільш впізнаваних музичних мотивів. Остання із названих була створена для фільму «Убити Білла». Мало то зараз пам’ятає, про що був той фільм, однак наспівати її під силу кожному.

 

Сучасну музику яскраво продемонстрували композиції з фільмів «Пірати Карибського моря», «Гаррі Поттер та філософський камінь», мультфільмів «Мадагаскар» і «Шрек».

 

Словом, оркестру вдалося створити програму для всіх поколінь, яка  ще раз продемонструвала, якою цікавою та різноманітною є музика кіно та довела, що фільми без неї втратили би весь шарм та експресію.

 

Дивувати творчими знахідками і далі дарувати насолоду пообіцяв поціновувачам керівник творчого колективу Василь Феленчак. «Хай у вашому житті все вдається і все збувається. Майже як у кіно» – побажала ведуча програми Олена Лайко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: