Фотовиставкою вшанували пам`ять загиблих у Великій війні (ФОТО)

Опубліковано:
12 Листопада, 2014

Громадська організація «Європейська галицька асамблея», вшановуючи пам’ять загиблих у Великій війні, представила громадськості фотовиставку за результатами пленеру «Верхній Серет». Презентація відбулася в тернопільській пивній ресторації «Ковчег» 11-го листопада — в день поминання загиблих у Великій війні. 

 

Під час пленеру, який організувала «Європейська галицька асамблея», тернопільські фотографи побували в селах Плотича, Чернехів, Мильно, Глядки та зафіксували оборонні споруди Великої війни. Свої світлини репрезентували фотографи Тарас Хлібович, Влад Кравчук, Віра Милян-Монастирська, Віталій Грех, Олександр Попов. 

 



— Це знакові місця для вивчення історії краю із проекцією на світові події. Адже всі ключові події Великої відбувалися на Галичині. У сімнадцятому році про Тернопіль писали всі провідні газети, зокрема, про наступ Керенського. При штабі Південно-Західного фронту в Тернополі були акредитовані журналісти всіх провідних світових телеграфних агентств. Було б добре, якби про такі місця, де досі збереглися свідчення про події Великої війни, знали люди. Крім того, що ці місця можна було б використати для проведення екскурсій для школярів, варто було б використати їх туристичний потенціал, користь від того мали б сільські громади, — переконаний історик Сергій Ткачов. 

 


 

– Завдячуючи участі у фотопленері, я ще раз переконалась, що люблю цю землю. На жаль, Галичина була і залишається буферною зоною між двома світами. Проте, сподіваюсь, оборонні споруди Першої світової слугуватимуть лише як нагадування про минувшину. Війна не пасує Галичині, це – моветон, — зауважує  Віра Милян-Монастирська. 

 

 

— Перше, чим був цікавий пленер, самим фактом поїздки по закапелках області, бо ми, по суті, мало знаємо про свій край. Друге, історичний аспект, побачити артефакти минулої війни це завжди цікаво. І третє — це все було «заточено» під фотографування. Люблю такі тури, коли на першому місці є можливість фотографувати, — зазначає Тарас Хлібович.

 

Невдовзі, виставка помандрує Галичиною, — її покажуть у Львові, Івано-Франківську, та на фестивалі культури прикордоння «Фольковисько» (хутір Гораєць, Польща).

 


 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій ткачов, #тарас хлібович, #тернопіль, #тернопільські новини, #фотопленер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: