Філарет: "Зараз Київський патріархат підтримують 60% населення"

Опубліковано:
26 Квітня, 2015

Українська православна Церква Київського патріархату хоче позбавити Росію впливу на Україну через церкву. Про це в інтерв’ю DW заявив патріарх Філарет.

 

“Зараз Київський патріархат підтримують 60% населення. В той час, як Московський патріархат не може відкрито допомагати захисникам Донбасу, тому що нема благословення з боку Московського патріарха. Ми хочемо, щоб усе православ’я в Україні об’єдналося, щоб Росія через церкву не впливала на Україну, щоб українська Церква захищала інтереси свого народу”, – заявив він.

 

За словами Філарета, “цей процес з Московським патріархатом почався, але почався знизу, тобто від самих вірних”. “Вони переходять в Київський патріархат, і відбувається це безболісно. Вони не відвідують московські храми, а йдуть до храмів української церкви КП. А ось в селах, де один храм, там іде боротьба”, – сказав він, додавши, що інформація про силове захоплення храмів МП є неправдивою.

 

“Ми не один раз заявляли, що Київський патріархат не зацікавлений у захопленні храмів. Нам не храми потрібні, а вірні. Ми категорично проти силового захоплення храмів”, – пояснив Філарет.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #об’єднання, #помісна цкрува, #тернопіль, #тернопільські новини, #УАПЦ, #УПЦ, #філарет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: