Фільм про професійного злодія “Стахо-вар’ят з Тарнополя!” тернополянин презентує до Дня міста

15.04.2015 16:50   Джерело: ТВ-4
Опубліковано : Тарас Савчук

Тернополянин Соломон Вайсберг знімає фільм “Стахо-вар’ят з Тарнополя!”. В “головній ролі” легендарний” медвежатник (професійний злодій, який знається на сейфах), корінний тернополян Стахо-вар’ят. Презентувати фільм автор планує до Дня міста.


– Дослідження охоплює часовий проміжок 1930-50-х років, в основі якого зламана (змінена) війною традиція. Для того аби зрозуміти дух і настрій довоєнного та повоєнного міста, пройшов сотні кілометрів в буквальному сенсі цих слів. Довелося записати десятки годин звуку і відео, перелапатити купу книг, газет, заміток та переглянути тисячі фотографій. В “головній ролі” легендарний” медвежатник (професійний злодій, який знається на сейфах), корінний тернополян Стахо-вар’ят. Навколо трафунків, які з ним ставалися, інші учасники пректу розповідатимуть про своє життя-буття. Серед них, як корінні мешканці так і ті, чия родина приїхала до міста в повоєнні роки, –пише автор фільму у своєму блозі.

 

Фільм не є науковий дослідженням, пише Соломон Вайсберг. Чимало поданих фактів не слід сприймати як достовірні або ж такі, що є стовідстоково правдивими. Головним завданням проекту є висвітлення подій минулого з точки зору “простих” людей, далеких від науки (історії), політики та ін.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТВ-4  

Коментарі