Дослідження підтвердило існування позитивного впливу музики Моцарта, – науковці

Китайські вчені експериментально підтвердили існування "ефекту Моцарта"

31.01.2016 18:23   Джерело: Соціальні мережі
Опубліковано : Борис Явір Іскра

Китайські вчені провели дослідження, яке підтвердило існування "ефекту Моцарта". За даними агентства Сіньхуа, вперше про позитивний вплив творів Моцарта в науковому світі заговорив Френсіс Раушер: "Ще в 1993 році Раушер провів дослідження, згідно з яким прослуховування сонати К. 448 покращує пам'ять і просторове орієнтування", але наукового підтвердження не було.

 

Професор Інституту науки про життя і технологій Китайського університету радіоелектроніки та технологій Яо Дечжун і група вчених вирішили розвіяти сумніви з цього питання, для чого провели в рамках етології і нейробіології ряд експериментів. Спочатку на лабораторних мишах (на більш ніж 100 особинах), а потім і на людях (на 60 студентах).

 

"Дослідження підтвердило існування цілющого впливу музики Моцарта: група, яка протягом експерименту слухала сонату К. 448 виконувала поставлені завдання краще, ніж контрольна ".

 

Дослідники вважають, що вся справа в ритмі, і саме він робить позитивний вплив.

 

"Під впливом музики Моцарта в головному мозку збільшується кількість нейронів, а при зворотному прослуховуванні сонати К. 448 їх стає менше, усвідомленість поведінки знижується", - зазначив один з членів дослідницької групи, професор Ся Ян.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальні мережі  

Коментарі