Доки старенька отримувала "благословення" злодій вкрав гроші

16.03.2015 13:56   Джерело: ЦГЗ УМВС в Тернопільській області
Опубліковано : Олег Жак

Десять тисяч гривень викрали двоє невідомих осіб з помешкання 84-річної жительки села Горожанка Монастириського району. Інцидент трапився у неділю, 15 березня, близько 10 години. Правоохоронці розшукують злодіїв.

 

За словами потерпілої, до неї додому прийшли двоє невідомих чоловіків, які пропонували купити у них ікони. Пенсіонерка в цей час була вдома сама – її рідні пішли до церкви. Бабуся пустила до хати одного із продавців. Чоловік почав розповідати старенькій, що він продає чудотворні ікони, привезені з святих місць. Далі почав запевняти, якщо потримати образи у руках, то на людину зійде Боже благословення. Відтак дав бабусі у руки ікони та наказав повернутися до вікна. Допоки пенсіонерка стояла з іконами, незнайомець почав нишпорити по кімнатах у пошуках наживи. Йому вдалося знайти сховок пенсіонерки. Забравши гроші, він втік з помешкання.

 

Те, що з її оселі зникли гроші, літня жінка помітила не одразу. Виявити пропажу допомогла донька, яка повернулася із церкви додому. Про факт крадіжки вона й повідомила працівникам міліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

 

За даним фактом  відкрито кримінальне провадження. Дії підозрюваних кваліфікують за статтею 185 ККУ – крадіжка. Міліціонери розшукують зловмисників.

 

За описом потерпілої, підозрюваним на вигляд 30-40 років, середньої статури, були у чорному одязі. За попередніми даними, зловмисники могли пересуватися на білому мікроавтобусі.

 

Як свідчить міліцейська практика, затримувати таких злодіїв-шахраїв дуже важко, оскільки вони часто переїжджають з одного міста в інше. Найчастіше своїми жертвами обирають пенсіонерів, бо люди похилого віку найбільш довірливі. Єдиний для людей спосіб протистояти цьому – не довіряти незнайомцям.

 

Правоохоронці звертаються до краян бути пильними та не впускати в будинок незнайомих людей, які пропонують купити будь-який товар. Не ведіться на їхні пропозиції та не вступайте з ними в будь-яку розмову.  Не зберігайте великі суми грошей в досяжних місцях (шафах, тумбочках, під матрацами).

 

Розкажіть якнайбільшій кількості людей про такий вид шахрайства, детально опишіть схему. Чим більше буде поінформованих, тим менше потрапить у тенета пройдисвітів.

 

Якщо ж з вами сталася подібна неприємність, не зволікайте та телефонуйте до працівників міліції.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області


 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ЦГЗ УМВС в Тернопільській області  

Коментарі