До схеми корупційного «дерибану» землі посадовець-«свободівець» залучив маму

04.04.2015 00:54   Джерело: Нова Тернопільська газета
Опубліковано : Тарас Савчук

Нещодавно у місцевій пресі та в інтернеті набув розголосу і викликав хвилю обурення той факт, що мати в. о. голови Тернопільської районної державної адміністрації Богдана Лихого Галина Степанівна Лиха на початку року стала щасливою власницею 1,3 гектара землі у селі Романівка Тернопільського району. І хоча мешкає вона у приміському селі Петриків, господарювати чомусь (?!) вирішила уРоманівці – більш як за десять кілометрів від її дому. Насправді ж, зрозуміло, все прозаїчніше і банальніше: за формальним бажанням вирощувати бараболю, городину чи буряки – продуманий “дерибан” землі, тобто корупція.


Як відомо із джерел у Тернопільській РДА, на прохання в. о. її голови Богдана Лихого службовець Михайло Федишин підібрав на кадастровій карті потенційно привабливу з комерційної точки зору земельну ділянку. Справа залишалася за малим – написати заяву на отримання землі, що й зробила мати чиновника наприкінці минулого року. А надати дозвіл на право володіння землею було не так важко, адже у Держземагентстві діє відпрацьована схема, за якою “ділять” державні землі без аукціонів і конкурсів. Особливо це стосується земель під так звані сільськогосподарські потреби, як у випадку з пані Лихою. Пакет підготовлених документів спочатку передали на розгляд органів місцевого самоврядування, тобто до Романівської сільської ради. Місцеві депутати на засіданні виконкому прийняли позитивне рішення, а потім це рішення підмахнув тодішній начальник головного управління Держземагентства Тернопільської області Віталій Мартинюк, до речі, представник “Батьківщини” і у свій час шофер одіозного місцевого діяча Василя Деревляного. 

 



Звісно, дармові 1,3 га земельки у нинішній тяжкий час на дорозі не валяються. На карті досить добре видно, що земельна ділянка пані Галини Лихої у досить вигідному місці – недалеко від Тернополя, відразу біля лісу, має форму видовженого прямокутника, що у майбутньому може дати змогу для наступного поділу на менші частини для роздрібного продажу. Як же може державний чиновник і представник “Свободи” нечесним шляхом, використовувати своє службове становище, збагачуватися у той час, коли його побратими проливають кров і віддають життя за Україну?


Як повідомили редакції “НОВОЇ…” у Тернопільському райвідділі внутрішніх справ і районній прокуратурі, за даним фактом проти Богдана Лихого порушили кримінальне провадження за ст. 364 ККУ – зловживання владою або службовим становищем. Справу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство, про результати якого ми будемо повідомляти громадськість, адже боротьба з корупцією тільки тоді ефективна, якщо ведеться відкрито й публічно.

 

Наталя БЕРЕЗОВИЧ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Нова Тернопільська газета  

Коментарі