Для кого касові апарати стають обов'язковими?

09.04.2015 16:01   Джерело: Номер Один
Опубліковано : Тарас Савчук

З 1 липня, відповідно до чинних змін, фізичні особи-підприємці - платники єдиного податку III групи при здійсненні діяльності зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій. А з 1 січня 2016 року така вимога буде і до фізичних осіб – “єдинників”, які обрали другу групу. Однак, це не стосується тих, хто здійснює діяльність на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі.


Щодо здійснення розрахунків в безготівковій формі. Згідно з п. 1.4 гл. 1 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21 січня 2004 року № 22 із змінами та доповненнями, безготівкові розрахунки - це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, унесених ними готівкою в касу банку, на рахунки отримувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях чи в електронному вигляді.

 

Згідно із п. 12 ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються, якщо в місці отримання товарів (надання послуг) операції з розрахунків у готівковій формі не здійснюються.

 

Отже, при здійсненні розрахункових операції в безготівковій формі (при здійсненні розрахунків через установи банку), реєстратори розрахункових операцій не застосовуються.

 

Відділ комунікацій
Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер Один  

Коментарі