Для тернополян зросте вартість утримання будинків та прибудинкових територій

Опубліковано:
12 Листопада, 2014

У квитанціях за жовтень за послугу утримання будинків та прибудинкових територій тернополяни побачать суму більшу за ту, яка була у попередні місяці. Однак не варто приймати дане нарахування за здорожчання послуг  з утримання будинкових споруд та прибудинкових територій. 

 

Суму, яка була передбачена за обслуговування внутрібудинкових систем централізованого опалення і постачання гарячої води  тернополяни раніше сплачували разом із оплатою послуги теплопостачання. Однак відповідно до Постанови № 809 від 1 червня 2011 року утримання внутрібудинкових мереж є послугою з утримання будинкових споруд та прибудинкових територій.  Відповідно до Рішення виконавчого комітету 28.09.2011 р. № 1603 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і на інші житлово-комунальні послуги» віднесено дану послугу до плати за ЖЕК.

Проте, у зв’язку з тим, що дану послугу надавало КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» то плата за неї була закладена утариф даного підприємства. Відповідно, з оплати за утримання будинкових споруд та прибудинкових територій її було виключено.

 

А з 1 червня 2014 року, коли вступила в дію Постанова Національної комісії, що здійснює Державне регулювання у сфері комунальних послуг від 23.05.2014 р. № 560 з послуг на опалення було виключено утримання внутрібудинкових мереж і дана послуга відновлена серед послуг ЖЕКів, які заключили договори із КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» на виконання та оплату вищенаведених послуг (дана послуга становить 13,5 коп за 1 кв. м загальної площі квартири.

 

Таким чином, власник квартири, яка має 60 кв.м. у листопаді отримає квитанцію, у якій до звичної суми, яку той сплачував за ЖЕК, додано 8,10 грн (60*0, 135).

 

Нагадаємо, що з серпня 2014 року набула чинності Постанова Національної  комісії, що здійснює регулювання у сфері комунальних послуг від 13.06. 2014 № 664. Згідно із Постановою для українців зросли тарифи на послуги централізованого опалення та на послуги з централізованого постачання гарячої води.   Зросла і плата за постачання тепла у домівки. Відповідно до постанови, що набула чинності з 1 серпня 2014 року, тернополяни сплачуватимуть за централізоване опалення не звичних 6.19 грн за 1 кв.м (в опалювальний період), а 8.12 грн за 1 кв.м опалювальної площі. Крім того, нагадаємо, ціна на 1 куб.м гарячої води становить вже не 15, 71 грн, а 21.86 грн ( за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання) або 20.34 (за умови відсутності рушникосушильників, підключених до систем гарячого водопостачання).

 

Просимо тернополян з розумінням поставитися до даної зміни, адже це не підвищення тарифу, а лише переміщення одного з пунктів квитанції КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» у квитанцію ЖЕКу. Рішення щодо підвищення тарифів на послуги з утримання будинкових споруд та прибудинкових територій не приймалося.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЖКГ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТМР
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: