Діти з Луганщини провели різдвяні свята на парафії УГКЦ села Біла (ФОТО)

Опубліковано:
16 Січня, 2015

У Новому Айдарі – немає бойовиків. Спокій місцевого населення охороняє українська армія, допомагають волонтери. Однак, діти тут засинають і прокидаються під постріли градів за кілька кілометрів від їх домівки. Вони надто рано дізналися про всі жахіття війни. Подарувати дітям хоча б справжнє християнське Різдво, в якому усі діляться теплотою сердець бажали вірні села Біла (Тернопільщина).

 

З0 вихованців Новоайдарівської школи-інтернату за сприянням парафіян-волонтерів приїхали на Тернопільщину, в село Біла, щоб відсвяткувати Різдвяні свята та ближче познайомитись із християнськими, досі не відомими для більшості із них традиціями. Зустрічали гостей всією парафіяльною громадою села з хлібом та сіллю, а діти відповіли найзворушливішим гімном України, який вірні чули. Після була спільна Свята Літургія і діти познайомились з сім’ями, з якими вони пережили стільки неймовірно щасливих і незабутніх миттєвостей.

 

На протязі десяти днів діти мали змогу відвідати найцікавіші куточки Тернополя. Незабутньою стала поїздка в Марійський духовний центр у селі Зарваниця, де діти мали змогу помолитись біля чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої і духовно збагатись. Цікавою несподіванкою для гостей став наш Вертеп, який вони побачили вперше в своєму житті. Захоплюючими були відвідини найбільшої шопки в церкві отців-францискан, а також, катання на коньках та відвідини аквапарку.

 

Прощання було важким тому, що за цей час діти встигли здружитися. Вірні Великоглибочанського деканату зробили значну матеріальну вкладку, для щасливого повернення дітей до свого дому. Після молитви і благословення отця Романа гості вирушили в далеку дорогу, з різними подарунками від парафіян, та з найбільшим подарунком, незабутніми враженнями, які залишаться з ними на все життя, про чудові Різдвяні канікули у нашому селі.

 

 

 

 

 

Соломія Потюк,

Марійська дружина парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Біла

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #біла, #діти, #новий айдар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: