Детективи НАБУ повертаються з Тернополя в столицю без жодних доказів

Опубліковано:
26 Лютого, 2016

Широкого резонансу набула інформація про розкриття можливої корупційної схеми, яка, за словами представників Національного антикорупційного бюро України, реалізовувалась за участю правоохоронців Тернопільщини.

Київські детективи, чи то ще від єйфорії від власної безнаказанності, чи то від незнання процесуальних норм, не скупилися на звинувачення: і прізвища називали, і деталізовували всі речові докази, і за звітами своїх київських начальників, повністю побороли корупцію в окремо взятому місті.

Майже 2 доби перебування на Тернопільщині пройшли для спеців НАБУ дарма. Жоден факт, що так широко “тиражувався” всіма службами, що мали відношення до спецоперації, не підтвердився.

Кошти, знайдені в кабінеті заступника обласного прокурора області виявилися грошима його сестри з відповідними підтверджуючими документами на продаж обєкту нерухомості.

Гранат в помешканні заступника начальника облуправління Нацполіції не знайдено взагалі, а патронів виявилося лише декілька штук різного калібру з дірками, як сувенірні, бо ж полісмен неодноразово перебував в зоні АТО. Крім того, заступник головного обласного поліціянта, як це і передбвченого його посадовими інструкціми, має право на носіння зброї з використанням різних типів набоїв.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ знайшло докази корупції у кабінетах заступників обласних прокурора та поліцейського

Жодних коштів, які би вказували на отриманий хабар (а йдеться про суму в 12 тис.дол. США) так і не було виявлено. Тим більше, міченими для таких випадків купюрами.

Обшуки в інших фігурантів кримінального провадження також не дали результату. Все це відображено у протоколах допитів та обшуків.

Не обійшлося і без курйозів. В одному з кабінетів поліції вилучили кошти-муляжі, які полісмени при проведенні спецоперацій пропонують у вигляді хабаря. Звісно, задокументувати їх як хабар самим поліцейським ніхто не наважився.

Тому сьогодні в обід з похнюпленним виглядом детективи вирушають назад до Києва. А ми вкотре перконуємося, що піар для високопосадовців є важливішим, ніж кожна справа по суті та людина, яку можна безнаказанно для себе оббрехати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: