Депутати готові розділити відповідальність за долю міста з міським головою

23.12.2015 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Депутати міської ради, розпочавши активну роботу, почали вносити цілком резонні правки в прийняті на попередніх пленарних засіданнях документи.

Зокрема, депутатом Іваном Сороколітом запропоновано доповнити повноваження очолюваної ним комісії наступним пунктом: попередньо розглядає і дає свої висновки щодо кандидатур для обрання, затвердження, призначення, звільнення або погодження міською радою, виконавчим комітетом або міським головою на посади (начальники управлінь, відділів, департаментів та ін., а також директорів комунальних підприємств та установ), котрі пов’язані з профілем діяльності комісії.

«Наша комісія розуміє, наскільки сладно часом буває міському голові прийняти кадрове рішення, тому ми готові попередньо розглянути кандидатури на комісії та підготувати міському голові відповідні фахові рекомендації. Адже у комісію входять і керівник з багаторічним досвідом обслуговуючого підприємства-надавача послуг з утримання житлових будинків Галина Гевко, і голова кількох успішних ОСББ Сергій Лупак, і голова спеціалізованої громадської організації «Асоціація споживачів житлово-комунальних послуг» Петро Ландяк, і екс-секретар міської ради Тарас Білан. Далі, звичайно, згідно діючого законодавства, міський голова вирішуватиме чи брати наші рекомендації до уваги», - розяснює голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозбереження та енергоефективності І.Сороколіт.

За словами депутата, комісія також готова розглядати та давати свої висновки виконавчому комітету щодо переліку та послідовності виконання робіт з капітального та поточного ремонту житлового фонду (в частині витрат за рахунок міського бюджету), шляхо-мостового господарства та інших бюджетних витрат пов’язаних зі сферою діяльності комісії.

Під час пленарного засідання сесії міської ради 22 грудня ці зміни підтримані та проголосовані майже одностайно - більш як 2/3 складу депутатського корпусу, що засвідчило високу довіру до цієї комісії.

«У діючому положенні про постійну депутатську комісію з питань ЖКГ є пункт «З метою більш глибокого вивчення питань комісія має право створювати експертні робочі групи, залучати до своєї роботи незалежних експертів, ЗМІ, затверджувати їх склад і перелік».

Після прийняття вище зазначених змін профільна депутатська комісія зможе стати справжнім майданчиком для прийняття рішення, навколо якої утвориться незалежна експертна рада. Запрошуємо фахівців та експертів до співпраці», - додав І.Сороколіт.

Варто зазначити, що схоже рішення було прийняте щодо комісії з питань бюджету та фінансів на чолі з секретарем міської ради попереднього скликання Ігорем Турським.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі