Делегація тернопільських медиків взяла участь в Конгресі Світової федерації українських лікарських товариств

Опубліковано:
28 Вересня, 2016

Нещодавно в Києві відбувся ХVІ Конгрес Світової федерації українських лікарських товариств (СФУЛТ), організаторами якого стали Всеукраїнське лікарське товариство, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Шупика. Співорганізаторами пре-конгресу, який відбувся напередодні головного заходу у Берліні – Українське Лікарське Товариство федеративної республіки Німеччини (голова Андрій Батрух).

 

Члени правління: СФУЛТУ – Ігор Паньків (Тернопіль), Андрій Батрух (Німеччина), Микола Поліщук (Київ), Любомир Пиріг – президент СФУТЛ (Київ)

 

Делегатами конгресу від Тернопілля були професори Тернопільського медичного університету імені І.Горбачевського – професори Ігор Дзюбановський, Володимир Бігуняк, Степан Вадзюк, Ігор Дейкало, Леонід Грищук, доцент Надія Ярема. До складу делегації увійшли також головний лікар Тернопільського обласного комунального лікарсько-фізкультурного диспансеру Ігор Паньків та директор Кременецького медичного училища Петро Мазур.

 

На відкритті до делегатів конгресу із вступним словом звернувся Президент Світової федерації Українських лікарських товариств академік Любомир Пиріг. В його промові прозвучав заклик «Лікарі – українці світу, будьмо українцями!». Зокрема президент СФУЛТ Любомир Пиріг сказав: «Сьогодні Україні потрібна політична, економічна, військова підтримка країн світу проти загрози оголошення Росією війни. Ми знаємо, що закордонні лікарі-українці користуються серед населення держав їх проживання повагою, довір’ям як фахівців та спеціалістів високого рівня. Таким чином, спілкуючись з місцевими громадянами, українці можуть сприяти створенню у них правдиво належної думки про Україну, про нашу історію, про події нинішнього дня. Можуть бути й інші заходи допомоги з боку українських товариств нашим медикам, хворим, потерпілим у воєнних діях».

 

Увага делегатів конгресу була спрямована на інформацію пов’язану з реформуванням охорони здоров’я України. Цій темі був приурочений симпозіум «Управління сферою охорони здоров’я, кадрова політика, нові рішення», який відбувся за головування завідувача кафедри управління охороною суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президентові України Василя Князевича.

 

Також відбувся «круглий стіл» на тему «Трансформація системи охорони здоров’я і лікарська спільнота». Учасники «круглого столу» зазначили, що ефективна трансформація української системи охорони здоров’я можлива лише за умови наявності науково обґрунтованої стратегії реформування, що має базуватися на кращому національному та міжнародному досвіді, політичній волі керівництва держави та розумінні і підтримці громадянського суспільства. Також надзвичайно важливими є Національні наукові інститути розвитку системи охорони здоров’я, котрі приймають рішення щодо трансформації системи охорони здоров’я, підготовки законодавства, проведення досліджень, написання та публікацій інноваційних доповідей про стан охорони здоров’я, аналізу і моделювання пропонованих ініціатив.

 

Виступає доктор Роксолана Горбова, віце-президент СФУЛТ, США

 

Члени правління СФУЛТ

 

В межах програми Конгресу на базі НМАПО імені П.Шупика проходили пленарні засідання актуальних питань сучасної медицини. На організаційному засіданні правління СФУЛТ було схвалено Резолюцію Конгресу, президентом СФУЛТ обрано проректора з науково-педагогічної роботи (лікувально-профілактичної роботи) Львівського Національного медичного університету імені Д.Галицького, професора Андрія Базилевича. Віце-президентами обрано Олега Мусія (Україна) та Роксолану Горбову (США). До складу правління СФУЛТ від Тернопілля ввійшли Ігор Паньків та Леонід Грищук. Наступний Конгрес СФУЛТ відбудеться у Тернополі в 2018 році на базі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: