Чому на Тернопільщині не сіють цукрові буряки?

03.04.2015 13:15   Джерело: Агропромислова Тернопільщина
Опубліковано : Тарас Савчук

Василь Хомінець звернувся до Тернопільської ОДА щодо критичного стану із посівом цукрового буряка та просить поінформувати депутатів облради про шляхи виходу із ситуації на 52 сесії 9 квітня.


У листі, зокрема, йдеться:  «До Тернопільської обласної ради надходять неодноразові звернення громадськості  та сільгоспвиробників області із занепокоєнням щодо критичної ситуації, яка склалася з посівом цукрових буряків під урожай 2015 року.

 

За 2014 рік господарствами області посіяно 37,5 тис.га буряків, з них Агрохолдингом «Мрія» – 15,8 тис.га.

 

В минулому році із 6 цукрових заводів, які знаходяться у власності та управлінні Агрохолдингу «Мрія», здійснювали виробничу діяльність лише 3 цукрових заводи (Збаразький, Козівський, Хоростківський), якими було вироблено 173,4 тис.т цукру. В сезон виробництва на 3-х цукрових заводах групи компаній «Мрія» працювало 1350 працівників.

 

За оперативною інформацією, станом на сьогоднішнітз невідомих причин  групою компаній «Мрія» ще не розпочато підготовку до посівної кампанії по цукровому буряку, прогнози зводяться до того, що під урожай 2015 року взагалі не передбачається сіяти цукровий буряк на орендованих землях в області.

 

Іншими господарствами області прогнозується провести посів цукрових буряків всього на площі 16,4 тис.га.

 

Такий стан справ значно загострює і до того не просту соціально-економічну ситуацію, яка ставить під загрозу виробничу діяльність всіх цукрових заводів, тисячі жителів області будуть позбавлені роботи і заробітку для своїх сімей,  місцеві бюджети області недоотримають значних сум надходжень.

 

Враховуючи наведене вважаємо за необхідне в найкоротший термін ініціювати  з Вашої сторони проведення розширеної наради за участю усіх служб і посадових осіб, які мають відношення до вирішення викладених питань, та напрацювання ними конкретних шляхів виходу із ситуації, що склалася.

 

Про проведену роботу просимо  інформувати депутатів Тернопільської обласної ради  на пленарному засіданні 52 сесії Тернопільської обласної ради, яке відбудеться 9 квітня 2015 року».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Агропромислова Тернопільщина  

Коментарі