Чиновники хочуть знищити тернопільський післядипломний інститут (ВІДЕО)

Опубліковано:
24 Лютого, 2015

Інститут із історією, яка бере початок із 40-вих, в один момент може зникнути, тому що так вирішили ті, кого ми обрали до влади. Обласні чиновники хочуть реорганізувати інститут.


Нещодавно розпорядженням голови Тернопільської обласної ради призначено нового керівника Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, який у своїй діяльності намагається продовжити та розвинути кращі традиції та багаторічний досвід діяльності цієї науково-методичної установи. Проте це призначення не отримало підтримки з боку нещодавно призначеного директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Крупи Любомира Левковича.

 

Не приховуючи свого невдоволення, директор департаменту звернувся до обласної ради з листом щодо реорганізації Інституту. Вагомих і обґрунтованих аргументів на користь пропонованої реорганізації як у листі, так і під час зустрічі з колективом очільник департаменту не висловив, пише сайт reaction.org.ua.

 

Якою мала би стати реорганізована чиновниками від освіти провідна методична структура області також досі невідомо. Тому працівники установи схиляються до думки, що за необґрунтованими розмовами про необхідність реорганізації закладу по замовчуванню планується призначення на посади адміністрації та працівників «реорганізованого» Інституту сторонніх осіб.

 

Усі працівники Інституту звикли стабільно виконувати свою роботу, тому заяву директора департаменту про реорганізацію їхньої установи сприймають негативно, адже це лише перешкоджатиме виконувати великий об’єм роботи. Тому люди не розуміють, у чому ж полягає причина реорганізації, адже досі виконували свої першочергові завдання завжди «на відмінно»

 

– Наші працівники – це не випадкові люди, які сюди потрапили із незрозумілих причин. Це висококваліфіковані науково-педагогічні й педагогічні працівники з великим досвідом роботи в школах, а вже зараз в Інституті. Головний чиновник з департаменту освіти облдержадміністрації починає до нас виставляти претензії. Мене це обурює, я був керівником цього Інституту роки, маю досвід роботи понад сорок років, за час моєї роботи змінилося вже багато керівників управління, а зараз департаменту освіти, і, наголошую, жоден не мав до нашої роботи претензій, а зараз прийшла нібито нова влада і починає свої репресії, які, без сумніву, комусь вигідні. Найбільше вражає те, що теперішні чиновники з департаменту нічого не знають про освіту, про те, чим ми тут займаємось, вони лише пишуть про нас брехливі листи, − розповідає колишній керівник Інституту Буган Юрій Васильович

 

Заступник директора з навчально-методичної роботи Свінних Галина Григорівна додає, що розмови про реорганізацію вже створили незручності в роботі в Інституті.

 

– Люди, які тут працюють, знають свою роботу. Ми є науково-методичною структурою, яка повинна виконувати аналітичні й прогностичні функції, рекомендувати органам управління освітою всіх рівнів, куди має рухатися освіта на Тернопільщині. Для цього в інституті створено багато інформаційних банків даних про стан освіти в області. Але ми лише рекомендуємо, а рішення приймають органи управління освітою. І до наших рекомендацій, на жаль, часто не прислухаються. Нам кажуть, що хочуть реорганізувати Інституту, а як саме – не пояснюють. Не озвучують мету реорганізації. На мою думку, це суперечить існуючому законодавству в освіті. Очевидно, комусь не подобається стабільність роботи Інституту, а може тут розігруються якісь закулісні кадрові ігри.

 

За рік в Інституті підвищують свою кваліфікацію чотири тисячі п’ятсот педагогічних працівників області


Всім відомі сучасні проблеми у сфері шкільної освіти. Одна з них − забезпечення рівного доступу до якісної освіти всім школярам, незалежно від місця їх проживання та соціального статусу батьків. Особливо актуальною ця проблема постає в сільській місцевості, в тому числі в Тернопільщині, де такий необхідний для сьогоднішньої освіти інструмент, як персональний комп’ютер з’явився зовсім недавно. Разом з тим, окремі з учителів старшого покоління принципово не хочуть опановувати сучасну комп’ютерну техніку, використовуючи свої старі, «перевірені часом» педагогічні методи й технології. Мабуть, більшість з цих педагогів не уявляє, що таким чином заважає розвитку своїм же учням.

 

Окрім підвищення кваліфікації педагогів області, Інститут займається ще й організацією та проведенням учнівських конкурсів, олімпіад, турнірів та конкурсів професійної майстерності для педагогів, таких як «Учитель року», «Джерело творчості», «Моє покликання − методист», «Класний керівник року».

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інститут, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #чиновники
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: