Чим схожий новий твір тернопільської письменниці на роман Патріка Зюскінда «Парфумер»

Опубліковано:
7 Березня, 2015

Відома тернопільська волонтерка, письменниця, етнограф Ліля Мусіхіна презентувала свого «Звичайника».


Книга вийшла друком ще у 2014 році. Проте з подіями у країні часу на творчість у письменниці залишається мало, адже вона постійно допомагає захисникам країни.

 

Книга, яку видавці класифікують як старосвітський роман, авторка називає притчею, яка переносить у магічний світ старовини, народних повір’їв, приказок та легенд, світ, де стаються дива, де добро завжди перемагає зло, де сила слова здатна зцілити, де Бог живе серед людей, а в усьому звичайному є щось незвичайне.

 

Про те, що «Звичайник» має право на життя, письменниця зрозуміла, коли книга була ще у рукописному варіанті.

«Повірила, що книжка вийшла цікавою коли Ганна Осадко (перший редактор, що прочитала рукописний варіант видання) подзвонила і казала, що книжка дурна, бо вона перечитувала її п’ять разів і стільки ж плакала. Друга похвала була від київського кобзаря Олександра. Він сказав, що я написала про те, про що він грає».

 

«Звичайник» читається на одному диханні. Гортаючи сторінку за сторінкою ти ніби сам «погруз босими ногами у теплу землю» вслухаючись у звуки природи. Книга Лілі Мусіхіної чимось нагадує роман Патріка Зюскінда «Парфумер». Тільки там автор просить читала внюхатись у неймовірні аромати, тернопільська письменниця ж запрошую у світ музики, у світ де для людини грає сам Бог.

 

В центрі твору – кобзар Мартин, його поводир Устимко та «приблудний» незнайомець на прізвисько Амфібрахій, який виявився Іваном Мазепою…

 

«Лірники варті, щоб про них говорили.   Тому у «Звичайнику» є дід Мартин, який проводить крізь життя хлопчика Устима. Лише наприкінці роману Устим дізнається, що сліпий кобзар, якого він водив поміж сіл і є Богом», – розповідає Ліля Мусіхіна.

 

Додамо, що твір Лілі Мусіхіної  зайняв 4 місце на Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова» 2014 року в номінації «романи».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: