Чи збудують торговий комплекс біля залізничного вокзалу Тернополя?

Опубліковано:
18 Квітня, 2015

Прокуратура в повному обсязі підтримує позовні вимоги про визнання недійсним договору щодо будівництва торгового комплексу біля залізничного вокзалу в місті Тернополі, незважаючи на те, що у судовому засідання Тернопільська міська рада, яка, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» представляє інтереси територіальної громади, подала письмове клопотання про припинення розгляду цієї справи.


Нагадаємо, 13 березня 2015 року прокуратура міста Тернополя звернулася до господарського суду Тернопільської області з позовом про визнання недійсним інвестиційного договору щодо будівництва торгового комплексу на вул.Б.Хмельницького в м.Тернополі.

 

Позов подано в інтересах територіальної громади міста Тернополя, яку відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» представляє Тернопільська міська рада як орган місцевого самоврядування.

 

Проте, в судовому засіданні, яке відбулося 16 квітня 2015 року, представник Тернопільської міської ради подав письмове клопотання про те, щоб припинити розгляд цієї справи у зв’язку з тим, що Тернопільська міська рада не підтримує позову. 

 

Незважаючи на відмову Тернопільської міської ради представляти інтереси громади під час розгляду справи, представником прокуратури області в судовому засіданні підтримано позовні вимоги в повному обсязі.

 

Також представником прокуратури підтримано клопотання про забезпечення позову щодо заборони проведення будівельних робіт торгового комплексу на вул.Б.Хмельницького в м.Тернополі та наведено мотиви, у зв’язку з якими така заборона є необхідною. Проте, ухвалою суду зазначене клопотання відхилено.  Суд, поряд з іншими мотивами відмови, зазначив, що клопотання про забезпечення позову не пов’язане з предметом позовної заяви, який має немайновий характер, а тому не підлягає задоволенню.

 

Наступне судове засідання щодо розгляду позову прокуратури міста Тернополя про визнання недійсним договору щодо будівництва торгового комплексу біля залізничного вокзалу в місті Тернополі відбудеться 23 квітня.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #вокзал, #громадсбкі активісти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: