Чарівна і «моторна» тернополянка Зоряна Биндас встигає усюди

Опубліковано:
23 Квітня, 2015

До 24 квітня триватиме другий етап «Тернопільського народного праймеріз» – проекту «100 кращих тернополян-2015». Кожен мешканець Тернополя може проголосувати за будь-якого з поданих у списку земляків, але за одного і того самого — лише раз.

 

Аби знати, за кого голосувати, пропонуємо тернополянам ближче познайомитися з учасниками проекту, адже необхідно обрати найавторитетніших, найфаховіших, найпорядніших жителів міста.

 

Зоряна Биндас – чарівна і «моторна» тернополянка. Народилася у Великих Гаях поблизу Тернополя. Журналістка, працює на “УХ-радіо”, займається інтернет-газетою “Доба”, проводить тренінги з журналістики для молоді, грає в театрі “Сузір’я”, пише  вірші, співає під гітару, ревна захисниця тварин.

 


 

– Маєш можливість розповісти про себе громаді міста. Що скажеш?

 

– Я б охочіше послухала про кожного, хто належить до громади міста, не люблю розказувати про себе, більше люблю дізнаватись про людей, така вже в мене роботаJ Серед нас – багато цікавезних людей, в кожного є якась історія, якийсь талант, інколи, якась проблема, з останнім часто звертаються до ЗМІ. У своїй роботі часто знайомлюсь із, на перший погляд, пересічними мешканцями, а потім виявляється, що людина круто малює, або пише, або допомагає людям, або чудово виховує дітей, або колись будувала місто, або займається науковими розробками… У своїй роботі часто зустрічаюсь із проблемами, інколи люди звертаються до ЗМІ, як до останньої інстанції… В такі моменти часом хочу роздвоїтись, бо часу катастрофічно бракує часу, щоб написати про все, щоб допомогти, щоб розказати людям про цікаву особистість. Словом, громада міста – це не просто юрба людей, я тисячі особистостей. Про них треба розповідати, а не про себе. От я навіть відповісти на питання TeNews збиралась місяць 🙂

 


 

– Як сприйняла повідомлення про те, що стала учасниками проекту «100 кращих тернополян»? Як ставишся до проекту загалом?

 

– Коли побачила себе в списку, то дуже здивувалась. Почала розпитувати знайомих, хто мене туди запропонував. Приємно, звісно, але не знаю, чи в тому є сенс. По-перше, в нас багато достойніших людей, по-друге, я не збираюсь в політику. Коли дізналась, що мою кандидатуру підтримали десятки інших тернополян, то була шокована. Нікого не просила голосувати за мене, тобто це робили люди з власної ініціативи. Надзвичайно приємно, дякую.

Про ставлення до проекту… Позитивне, звісно. Думаю, таким чином тернополяни могли більше дізнатись один про одного.

 

 

– Якою бачиш участь обраних громадою тернополян у житті міста? Що, на твою думку, потребує першочергових змін, які проблеми найнагальніші?

 

– Більшість учасників проекту – громадські діячі, або просто активні учасники громадського життя, тобто вони вже беруть участь в житті міста. Звісно, разом можна зробити більше, ніж поодинці. Можливо, цей проект згуртує активістів, можливо, їм швидше ітимуть на зустріч. Втім, більшість залежить саме від обраних і від їхнього бажання щось робити.

 

Щодо нагальних проблем – якщо їх шукати, то можна знаходити нові і нові. Тут головне не шукати проблеми заради проблем, а звертати увагу на те, що можна змінити.

 

Особисто я дуже хочу, щоби змінились ті, хто ще цього не зробив. Завжди є ті, хто смітить, є ті, хто потім прибирає. Є ті, хто викидає тварин на вулицю, а є ті, хто потім їх звідти забирає. Є ті, що крадуть, є ті, що потім допомагають. Є ті, хто руйнують, є ті, хто потім відбудовують. Просто хочеться, щоби останніх було більше, це автоматично вирішить більшість проблем.

 


 

Записав Тарас Савчук.

     

Нагадаємо, що другий етап, власне голосування за поданих кандидатів, триває з 24 березня по 24 квітня 2015 року. Проголосувати можна письмово (заповнивши відповідний бюлетень у вуличних волонтерів), телефоном (зателефонувавши або надіславши sms) та на Інтернет-сайті. Голос можна віддати кільком кандидатам одночасно, але за одного і того ж кандидата – лише один раз.


4 травня заплановано оприлюднення результатів праймеріз – рейтинг «ТОП100» жителів міста, котрі користуються найбільшою підтримкою громади.


Сайт проекту – http://top100.te.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #зоряна биндас, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: