Буржуйки для фронту «варять» на Дністрянського

Опубліковано:
27 Листопада, 2014

Адресу складу №2 допомоги воякам АТО в Тернополі нині, без перебільшення, знають у кожному селі області. Сюди, на вулицю Академіка Дністрянського, 10, звідусіль везуть газові балони, з яких волонтери виготовляють буржуйки.

 

 

Конструкторська ідея буржуйки «Тернопіль-1» належить Тарасові Білану. В кресленнях її виконали завідувач кафедри графічного моделювання А. І. Пік та інженер з комп’ютерних мереж В. М. Чиж із Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя.(Фото, інформацію і технічні креслення викладено для всіх, хто має бажання допомогти українській армії, в електронній версії матеріалу на сайті vilne.org.ua).

 

Як зазначають на складі, буржуйка «Тернопіль-1» передбачена для невеликих підрозділів української армії, що постійно пересуваються з місця на місце. Основні переваги цього виробу — компактність, невелика вага (приблизно 17 кг), можливість кріплення на «броню». Для зручності до ручок приварені гаки, які дозволяють (навіть гарячою) кріпити буржуйку на корпус бойової техніки.

 

Зважаючи на те, що сільські ради, школи та клуби в селах нашої області дотаційні й опалюються здебільшого газом та електрикою, на складі №2 допомоги воякам АТО виникла ще слушна ідея.

 

Буржуйка «Тернопіль-1».

— При темпах виробництва буржуйок, що нині є на нашому складі, ми задовольнимо потребу бойових підрозділів АТО в таких виробах за місяць-півтора, — каже Тарас Білан. — Але ж війна триває не тільки на фронті! Оскільки практично кожне село передає на склад 10—15 балонів (близько 30 буржуйок для АТО) та арматуру, ми могли б виготовити для кожного села безкоштовно по одній—дві великі буржуйки та офіційно передати їх на баланс громади (через рішення сесії). Буржуйки виготовлятимуться з врахуванням потреб кожного приміщення. Так ми робимо, коли виготовляємо для потреб кожного підрозділу АТО. Дрова в селі є, то ж проблем з теплом не буде. Навіщо спонсорувати Росію і Путіна, купуючи їхній газ?

 

Отож, громадо, варто зголоситися: щоб і з теплом бути, і від енергозалежності від «північного сусіда» хоч трохи позбутися. Телефон складу — (068)587-45-53, з технічних питань виготовлення буржуйок — (067)996-32-58.


 

Віра КАСІЯН.

«Вільне життя плюс», №95 (15623) від 26.11.2014 р.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #буржуйки, #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #терористи, #фронт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: