Бронзовий Тернопіль поставлять на вулицях міста

Опубліковано:
21 Квітня, 2015

Сьогодні у прес-клубі громадські діячі представили макет колишнього Тернополя. Для повноцінного відтворення макету міста потрібно щонайменше пів року.

 

Проект відтворення Тернополя уже розпочався. Щоб тернополяни пам’ятали архітектуру колишніх поколінь у центрі міста встановлять бронзовий макет старого Тернополя. Який саме період з життя міста відтворюватимуть ще не вирішили. Адже, місто було зруйновано не раз.

 

Щоб показати старий Тернопіль потрібна чимала праця та кошти. Проте, фінансування проекту організатори розголошувати не поспішають.

 

Макет буде розміром 2×3 метри. Обіцяють, що до втілення ідеї залучать найкращих скульпторів, але їх команда ще не сформована.

 

– Плануємо встановити макет там, де є найбільший потік людей та туристів. Це потрібно нам усім, бо ми живемо у цьому місті, – коментує громадський діяч Вадим Перець.

 

Такі макети уже існують в європейських країнах і у деяких містах України.

 

– Місто дуже постраждало після війни і мені би дуже хотілося відтворити його таким, яким воно було. Ми лише вагаємося, яку саме частину міста потрібно відтворити, – говорить краєзнавець Тарас Циклиняк.

 

Активісти говорять, що бажання долучитися до проекту виявило чимало тернополян. Просять допомоги в усіх небайдужих жителів міста.

 

Оксана Ботюк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бронза, #макет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: