Боєць батальйону "Збруч" отримав 2,5 року в’язниці за невиконання наказу командира

Опубліковано:
9 Квітня, 2015

За відмову виконувати наказ командира засуджено до 2 з половиною років ув’язнення бійця батальйону “Збруч”.


 

Як повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, відповідне рішення наприкінці минулого тижня виніс Апеляційний суд Тернопільської області, залишивши без змін вирок Тернопільського міськрайонного суду від 21.01.2015, пише  newsru.ua.

 

Міськрайонний суд визнав винним військовослужбовця батальйону територіальної оборони Тернопільської області “Збруч” у вчиненні злочину, передбаченого ст.402 ч.1 КК України (непокора) та присудив покарання у вигляді 2 років та 6 місяців позбавлення волі.


Попередньо було встановлено, що в червні 2014 року боєць батальйону, перебуваючи на території військової частини у стані алкогольного сп’яніння, у категоричній формі відмовився виконати усні накази командира військової частини про проведення форми у порядок, вибуття в розташування роти та слідування до зонального відділу Військової служби правопорядку. Крім того, 4 серпня 2014 року солдат Т. усно, а 7 серпня 2014 року письмово відмовився виконати письмовий наказ командира військової частини про вибуття особового складу військової частини до пункту виконання завдань за призначенням у Херсонську область.


Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посиленої відповідальності військовослужбовців, надання командирам додаткових прав та покладання обов`язків в особливий період (№1762).


Законом було покладено на командирів обов`язок вживати рішучих заходів щодо припинення вчинення кримінального правопорушення підлеглими та відновлення правопорядку.


Також було запроваджено адміністративну відповідальність за вчинення військових адміністративних правопорушень. Зокрема запроваджено відповідальність за відмову від виконання законних вимог командира (начальника), недбале ставлення до військової служби, порушення правил несення бойового чергування, порушення правил несення прикордонної служби, розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Збруч, #наказ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тюрма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: