Боєць "Правого сектору" в Тернополі: “Згідно з законодавством ми є злочинці”

13.04.2015 17:02   Джерело: Тернопільська Липа
Опубліковано : Тарас Савчук

Шостий Запасний Батальйон Добровольчого Українського Корпусу “Правого Сектора» організують у Тернополі. Про це розповів начальник Штабу новоствореного батальйону Анатолій Бабій.

 

Пан Анатолій є військовим, був бійцем п’ятого батальйону Добровольчого Українського Корпусу “Правого Сектора», який воював у селищі Піски. 


- ДУК зараз у всіх на слуху, але багато хто не розуміє, хто ми такі. От хочу розповісти, що Добровольчий Український Корпус «Правий Сектор» (ДУК ПС) є добровільним мілітарним об’єднанням громадян України, українців з-за кордону та громадян інших держав, які висловили бажання брати участь в збройній боротьбі українського народу, створений з метою захисту територіальної цілісності та національної незалежності України.

 

Створення Запасного батальйону в Тернополі


Для того, щоб у складний для України час при необхідності захищати територію Тернопільщини Правий сектор зараз створює запасний батальйон.

 

- Запасні батальйони – це організовані при Добровольчому українському корпусі об’єднання для створення бази людей і будуть служити для підтримки тих, хто служить на передовій. Їхні функції – це підсилення внутрішніх органів правопорядку, патрулювання вулиць та доріг у місті та в області, – розповідає Анатолій Бабій.


Військовий наголошує, що в їх планах є створити у Тернополі казарму, де частина бійців буде постійно знаходитись .


- З цим нам пообіцяли допомогти в Тернопільській міськраді, але на даний момент тільки обіцяли. Потрібне приміщення, а ліжка, матраци та інші необхідні речі нам пообіцяли знайти волонтери, – каже начальник Штабу 6-го ЗБАТ ДУК ПС.


IMG_6100

 

“Згідно з законодавством ми є злочинці”


Так каже Анатолій Бабій, адже ДУК Правий сектор і досі не вдалось легалізувати. Саме через це виникає багато проблем у поранених бійців Правого сектору, яким потрібне дороговартісне лікування.


- Легалізація пропонувалася в різних способах. На мою думку, це були намагання розколоти Добровольчий Український корпус. Якщо ми ввійдемо до системи Міністерства оборони, то тільки, як єдине утворення. Нам пропонували, що після легалізації, ДУК розібють: артилеристи підуть до артилеристів із Збройний сил і так далі. Але наш провідник на це не погодився.


Лідер Правого сектору на Тернопільщині Василь Лабайчук наголошує, що бійці Правого сектору і досі не мають офіційного визнання учасника АТО.


- З Тернопільщини є два бійці, які постраждали внаслідок бойових дій, але ніякої допомоги на лікування держава не дає. Ми вже намагаємось розмовляти з юристами, щоб легалізувати цих людей, бо їм необхідне лікування. Всі в ДУК воюють виключно на добровільних засадах, а не за землю, яку зараз роздають, нібито учасникам АТО. Ми б хотіли, щоб держава допомогла хоча б тим, пораненим чи родичам загиблих в АТО.

 

Правий сектор навчає молодь


Євген Приходько, командир “Тризубу” в Тернопільській області наголошує, що їхня організація зараз проводить активне навчання молоді.


- Ми їздимо по навчальних закладах I-II рівня акредитації, де навчаємо молодих людей надавати звичайну примітивну домедичну допомогу, надання інформації з військової підготовки, а також розповідаємо, що робити при умові виникнення надзвичайної ситуації.


Командир “Тризубу” зізнається, що молодь дуже погано підготовлена до небезпечних ситуацій.


- Бувало запитаєш, а у Вас пари з допризовної підготовки були, вони – були. А джгут накласти зможете? На що мені відповідають – ні. Лише 5 % тих кого ми запитала могли на практиці щось показати.


Марія Бойко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська Липа  

Коментарі