Бізнес в Тернополі – мертвий. Комунальне майно не можуть здати в оренду!

Опубліковано:
5 Березня, 2016

На сесії Тернопільської міської ради, що відбулася 3 березня цього року, депутати взяли до відома інформацію про стан оренди та хід приватизації майна комунальної власності міста за 2015 рік.

У своєму звіті чиновники міськради фактично на цифрах довели, що бізнес в Тернополі, попри оптимістичні заяви керівництва міста, перебуває в стагнації.

“У 2015 році виконавчим комітетом було прийнято 30 рішень про намір передати в оренду 45-ти об’єктів комунальної власності загальною площею 3065,88 кв. та 2 рішення щодо оголошення конкурсу на право оренди 3 об’єктів загальною площею 181,34 кв.м.”, – звітують чиновники.

За інформацією профільного управління, протягом 2015 року в засобах масової інформації було оприлюднено 21 оголошення виконавчого комітету про намір передати в оренду 51 об’єкт комунальної власності загальною площею 3323,2 кв.м та 3 оголошення про конкурс на право оренди 3-х об’єктівкомунальної власності загальною площею 181,34 кв.м.

Чому оголошень в ЗМІ про намір передати обєкти комунальної власності в оренду було подано на 51 об’єкт, що на 6 більше, ніж прийнято у рішеннях виконавчого комітету, чиновники не пояснюють. Як і те, які це приміщення, площа яких – майже 260 м.кв.

Але навіть зі всіма потугами, у звітному періоді згідно рішень та оголошень про намір передати в оренду майно комунальної власності виконавчим комітетом прийнято рішення та передано в оренду 39 об’єктів комунальної власності загальною площею 3104,8 кв.м.

Таким чином, 11 об’єктів виявилися незатребуваними.

Пояснень може бути декілька: або вимагали непомірні хабарі, або дійсно бізнес в стагнації та неспроможний розвиватися в період кризи.

Звісно, про те, що в Тернополі влада вимагає хабарі не може бути і мови. Значить економічна ситуація таки впливає і доволі серйозно, якщо підприємці не хочуть брати в оренду комунальне майно, ціна на яке є нижчою, ніж ринкова.

Єдине, що тішить, то це надходження. За звітний період до міського бюджету поступили кошти від оренди комунального майна в сумі 7983,8 тис. грн., що становить 142,6 % до планових завдань (5600,0 тис.грн.).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: