Більше 170 учасників АТО з Тернопільщини отримали землю (ВІДЕО)

Опубліковано:
2 Березня, 2015

Більше тисячі заяв на отримання земельних ділянок  від сімей учасників АТО надійшло в обласне Держземагентство. Наразі дозволи отримали більше семи сотень охочих. Понад 170 ділянок вже передані у власність. Кілька – під ведення особистого селянського господарства, решта – для індивідуального садівництва. Загалом на Тернопільщині для таких цілей передбачено 485 гектарів землі.  В Держемагенстві кажуть: переважно люди хочуть отримати ділянку поближче до обласного центру.

 

ЗІНОВІЙ БЕЗКОРОВАЙНИЙ, заступник начальника ГУ Держземагентства в області:

«Коли приходить військовослужбовець, то, звичайно, ми спочатку пропонуємо ті ділянки, де по районах давали, і стараємося прив’язатися до місцезнаходження, бо, самі розумієте, Тернопільський район не витримає такого напливу, всіх забезпечити буде нереально. Але ми знайшли можливість, 6 масивів, фактично, ми розприділили в Тернопільському районі. Бо люди стараються, щоб ця ділянка мала якусь привабливість, інвестиційну і ринкову».   

 

Подати документи на отримання землі прийшов і Володимир Сімчук. Він разом із братом-близнюком Ярославом близько місяця стояв на варті нашого спокою поблизу міста Щастя на Луганщині. В Держземагентство чоловік прийшов сам.

 

ВОЛОДИМИР СІМЧУК, учасник АТО:

«Брат на роботі. За двох».

 

Володимир розповідає: вдома порадились і вирішили просити ділянки там, звідки родом дружини обох братів, теж, до слова, близнючки.

 

ВОЛОДИМИР СІМЧУК, учасник АТО:

«Всі пішли нам назустріч, сказали, що можна. Сказали принести перелік документів. Ми принесли. Думаю, що все буде добре, так, як ми запланували».

 

В Держземагентстві кажуть: аби отримати землю, учасникам Антитерористичної операції потрібно підготувати низку паперів.

 

ЗІНОВІЙ БЕЗКОРОВАЙНИЙ, заступник начальника ГУ Держземагентства в області:

« В першу чергу, звичайно, потрібна сама людина. Щоб він написав особисто заяву. Ну, ми йдемо назустріч, коли приходить людина з довіреністю. Тоді заповняється заява. До заяви потрібно, звичайно, копію паспорта та ідентифікаційного коду, щоб ми могли встановити особу. Ну і документи, які підтверджують участь людини в Антитерористичній операції. Це є завірені відповідні довідки». 

 

Решту необхідних документів, запевняють в Держемагентстві, готують самі. Заявникам це обходиться не більше, ніж в 553 гривні.

 

 



 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #брати сімчуки, #земля, #земля для солдатів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: