Безглузда кадрова політика Тернопільської ОДА продовжується

Опубліковано:
13 Квітня, 2016

Сталінський вислів «кадри вирішують все», залишається актуальним досі, адже найбільшим капіталом будь-якого підприємства, установи чи організації є люди! У час нещодавньої світової кризи великі підприємства і маленькі фірми за кордоном навіть в збиток собі робили все для того, аби втримати кваліфікованих працівників. Бо рано чи пізно криза минає, а людський капітал є найціннішим.

 

Але чи поділяє цю позицію вище керівництво області? Досі незрозумілим є призначення Ольги Хоми на посаду начальника департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА в січні 2016 року. Саме це призначення викликало з самого початку чималу хвилю негативу в соціальних мережах….

 

Проте, цього ніби не хотіли помічати в адміністрації.

 

Минуло вже більше 100 днів перебування її посаді. Попри очікування громадськості, пані Хома не озвучила жодної стратегії щодо розвитку освітянської галузі, проблем, пов’язаних з її реформуванням. Більше того, Ольга Хома продемонструвала свій непрофесіоналізм, розпочавши скорочення високопрофесійних кадрів!

 

Так, протягом 5-6 квітня, було звільнено з посади головного спеціаліста управління, людину з вищою педагогічною категорією, зі званням «Відмінник освіти України», нагороджену почесними грамотами Міністерства освіти і науки  України та нагрудними знаками, переможця всеукраїнських конкурсів, з багаторічним педагогічним стажем. А 7 квітня керівництвом області підписується розпорядження про призначення заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації та призначається начальником відділу професійної та вищої освіти цього управління людина пенсійного віку.

 

Потрібно зазначити, що Ольга Хома теж не має вищої кваліфікаційної категорії, лише упродовж одного року працювала на посаді завідувача районним відділом освіти Козівського району, де не показала жодних результатів успішного освітнього менеджменту, більше того формує таку команду керівників структурних підрозділів управління, роботу за яких “тягнуть на собі” підлеглі їм спеціалісти, приймає на роботу нових людей на посади, на які могли б претендувати набагато досвідченіші фахівці  того ж управління з багаторічним досвідом, солідним стажем державної служби, заслуженим авторитетом в галузі освіти Тернопільщини.

 

Будь-кого, хто виділяється, має ініціативу і хоче щось змінити, начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА звільняє без врахування позиції профспілки, аналізу роботи працівників і т.д. Тобто, у цій системі людина абсолютно беззахисна і безправна, яку за найменшої примхи начальства просто викликають і звільняють! То чи є насправді «головним» головний спеціаліст в системі державного управління?

 

Таке враження, що розчищається кадровий «плацдарм», ось тільки для чого і під кого?

 

Особливо зараз напередодні реформи державної служби в країні, яка ще до її початку гальмується на найнижчих рівнях через подальше наслідування старих підходів у підборі кадрів і побудові роботи. Що вже говорити про вищі щаблі? Як тільки змінюється начальник департаменту чи управління, він намагається попередніх фахівців скоротити і забезпечити державною роботою своїх знайомих, тобто кумівство далі процвітає! Не зрозуміло, хто стоїть за Ольгою Хомою, якщо вона себе так впевнено почуває і вершить долі людей з таким розмахом, якого не було при попередніх керівниках. Спокійно підписала наказ, і наступного дня пішла у відпустку. Мабуть, сильно втомилася за 100 днів роботи!

 

В обласному управлінні освіти і науки та ОДА певно забули, що в країна потребує кардинальних змін, що сьогодні, як ніколи, потрібно підбирати професіоналів, фахівців-патріотів у тому числі, з публічною державною позицією, особливо в галузі освіти і національно-патріотичного виховання, спільними зусиллями реалізовувати стратегічні напрями, а не оцінювати людей за власними мірками, на підставі чуток і слухів за традиційними вже тепер в управлінні ранішніми «кавами». Важливо повернути повагу до вищого освітнього органу в області, до авторитету його фахівців і нарешті зайнятись справжнім реформуванням на місцях, ініціювати і вести підготовчу роботу для впровадження цих реформ, посилювати співпрацю з новоствореними територіальними громадами, навчати і консультувати . Є з ким працювати, от немає кому організувати і взяти на себе відповідальність.

 

Цікаво, як відреагує на це правове безчинство Міністерство освіти і науки України, профспілки та контролюючі органи?

 

Бо схоже, що місцеву владу такий стан справ влаштовує?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: