Без 58 мільйонів гривень, без житла і без доїзду

Опубліковано:
6 Червня, 2016

8 років пайовики Шепановського мріють про власне житло і вкладають у це кошти. Нині зводити будинок на Степана Бандери взявся третій забудовник. Та допоки люди боролись з фінансовими та бюрократичними проблемами у них з’явились сусіди і зник доїзд

 

Вже більше тижня будівництво збанкрутілого довгобуду заморожене. Сусіди, а це дві будівельні компанії та товариство «Зеленбуд» проти аби дорогою, яка веде до будівництва їздили вантажівки з будматеріалами. Міськвиконком дав дозвіл про офіційний доїзд з вулиць Рєпіна по Вербицького, але саме цю частину вулиці орендує сусіднє ОСББ до 2020 року.

 

 

 

– Заїзд до будівництва перекривається повністю зі всіх сторін. Ми опинилися в ситуації коли будова в середині, кругом нас пороздавали земельні ділянки і всі успішно будуються. Рішенням виконкому нам надали дозвіл на заїзд з вулиці Рєпіна по вулиці Вербицького до нашої будови, але нові жильці заблокували доїзд бетонними блоками, поставили трактор і міліція не може з ними справитись, бо транспортний засіб  стоїть, а власника нема, – розповідає юрист СК «Степана Бандери» Оксана Притула.

 

 

Тим часом люди платять за оренду землі, на якій має вестися будівництво, по 7 тисяч гривень щомісяця і за оренду техніки.

 

– На вулиці Степана Бандери заплановано будівництво трьох багатоквартирних будинків. Змінюючи забудовників, люди внесли спочатку 58 мільйонів гривень, потім ще 7. Теперішньому забудовнику пайовики платять вже за виконану роботу, проте надії отримати житло у людей з кожним днем тають, – каже  пайовик СК «Степана Бандери»  Сергій Грек.

 

 

 

На сьогодні з трьох блоків об’єкту – один будинок майже завершений, в іншому зведені два поверхи, а третій навіть не початий. Пайовики припускають, що їхня земля, припала комусь до вподоби. Люди показують фото, де їм погрожували зброєю, вимагаючи забрати вантажівки.

 

 

 

Нині пайовики побоюються за власне життя, тож змушені просити допомоги у міського голови. У вівторок 7 червня  о 9.00 відбудеться мирний пікет під стінами мерії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: