Бережанські школярі зійшли на Лисоню

Опубліковано:
8 Жовтня, 2015

З нагоди 99-ї річниці боїв Українських січових стрільців в серпні-вересні 1914 року на горі Лисоня 6 жовтня відбулося масове сходження учнів шкіл бережанського району на вершину стрілецької слави.

 

Організатором став туристично-краєзнавчий відділ Будинку творчості школярів. Така акція організована з метою національного, військово-патріотичного виховання школярів та молоді, формування здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я.

 

Піший похід за маршрутом: м. Бережани – с.Посухів – г. Лисоня продовжив мистецький пленер гуртківців БТШ «Історія створення легіону УСС. Звитяги УСС на горі Лисоні у 1916 році» та туристично-спортивна естафета.

 

Бережанським краєзнавчим музеєм була організована виставка експонатів, знайдених на Лисоні, поштових карток і конвертів, присвячених боям на горі, та інформаційний супровід колони. Під час коротких зупинок учні слухали розповіді про відомих бережанців, пам’ятки архітектури, цвинтар січових стрльців у Посухові, бої на Лисоні.

 

Загалом у заході взяли участь 200 школярів з 15 шкіл району.

 

Микола Проців

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: