«Автомайдан» відправив 13 авто, бойову машину та швидку в зону АТО

Опубліковано:
14 Грудня, 2014

Понад 1500 касок, 900 бронежилетів, бушлати, берци, спальники, термобілизну, тепловізори, бензопили, інструменти та не один десяток тонн продуктів забрали та передали в зону АТО активісти осередків ВО «Автомайдан».

 

Ще – 13 автомобілів, одну бойову розвідувальну машину і «швидку», які закуповували, ремонтували та доправляли на Схід спільно з Об’єднанням заради громади «Ядро». Ще одну легківку зараз готують до відправки.

 

– Вже відправили два автомобіля «Опель Фронтера», один з яких переданий для охорони аеропорту 16-ій авіабригаді, другий – «Айдару», – повідомив голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – «Мітсубісі Паджеро» і «Форд Торнео» пішли батальйону К2.

 

Ще один «Мітсубісі Паджеро» віддали тернопільським даішникам, «Мерседес 124» – зведеному міліцейському8 загону. Для «Айдару» доправили у зону АТО ще «Форд Галаксі», «Форд Транзит» та ГАЗ-66. По автомобілю «Рено Ейспейс» передали охоронцям та льотчикам аеропорту Дніпропетровська. Медикам 25-ої десантної бригади передали «Фольксваген ЛТ», а «Мерседес Спрінтер» – для 93 бригади.

 

Активісти чортківського осередку ВО «Автомайдан», який утворився близько 2 місяців тому, спільно з іншими громадськими організаціями краю під час «Чортківської дефіляди» зібрали понад 15 тис. грн. За ці кошти вже придбали автомобіль SSANGYONG, який невдовзі вирушить у зону АТО.

 

Силами учасників Кременецького осередку ВО «Автомайдан» було відремонтовано, укомплектовано та випробувано БРДМ (бойова розвідувальна машина), та УАЗ – машину швидкої допомоги, які вже в зоні АТО.

 

Учасники районного осередку безпосередньо беруть участь у визволенні українських полонених із зони АТО. Налагоджено контакт із Офіцерським корпусом м. Дніпропетровська та постійно проводиться відповідна робота в даному напрямку. За час існування осередку прийнято участь у визволенні 34 полонених.

 

Спільно з фотографами м. Кременця та району було організовано благодійний артпроект «Фото Патріота». Вся сума зібраних коштів – 5 000 грн. – була передана на лікування поранених бійців АТО.

 

3Підволочиський та тернопільський осередки займались збором коштів для майданівця та вояка, який був поранений в зоні АТО Ярослава Антонюка. Всього вдалось зібрати близько 120 тис. грн., які передали для лікування і реабілітації земляка.

 

Окрім допомоги воякам в зоні АТО, осередки Тернопільщини ВО «Автомайдан» проводять контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування, дорожніх та силових структур, судів. В т. ч. на контролі осередків перебувають резонансні кримінальні та адміністративні справи, підозрюваними або обвинуваченими у яких є високопосадовці різних рівнів. Беруть участь в люстраційних процесах. Районні осередки проводять рейди спільно з працівниками ДАІ для забезпечення безпеки дорожнього руху та протидії корупції на дорогах.

 

Громадські діячі наголошують, осередки ВО «Автомайдан» не беруть участі у жодних політичних акціях та не є членами будь-яких політичних партій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автомайдан, #АТО, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: