Антимонопольний комітет не допустить у Тернополі економічно необгрунтованих цін

Опубліковано:
26 Березня, 2015

У зв’язку з надходженням до органів Антимонопольного комітету України численних звернень від споживачів щодо необґрунтованого підвищення цін на продовольчих ринках, Комітетом та його відділеннями було вжито ряд заходів.

 

Тернопільським відділенням надано обов’язкові для розгляду рекомендації  суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію продуктів харчування в м. Тернопіль щодо не допущення необґрунтованого підвищення цін.

 

Також, у зв’язку із зниженням цін на нафтопродукти та на сировину, зокрема, олію і цукор, виробникам хліба та хлібобулочних виробів на Тернопільщині рекомендовано утриматись від встановлення економічно необґрунтованих цін на продукти власного виробництва.

 

Крім того, у рекомендаціях йдеться про не допущення формування суб’єктами господарювання цін на продукти за узгодженням з іншими, тобто вчинення антиконкурентних узгоджених дій на продовольчих ринках.

 

Відділенням ведеться моніторинг найбільш соціально важливих продуктів.

 

За інформацією торгових мереж м. Тернопіль, протягом тижня відбулось зниження оптово-відпускних цін:

– 4,5% на яйця курячі;

– 2 % на борошно в/г;

– 6 % на цукор.

 

Відділення і надалі триматиме на контролі необґрунтоване підвищення цін на продовольчих ринках Тернопільщини та інформуватиме громадськість про вжиті заходи.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #антимонопольний комітет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціни
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: