Андрій Парубій летить у США за високоточною зброєю

Опубліковано:
16 Лютого, 2015

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій в найближчі дні вирушить до США, щоб домовитися про конкретні поставки високоточних озброєнь. Про це сам віце-спікер парламенту розповів в прямому ефірі українського “5 каналу”, передають Патріоти України.

 

На думку Андрія Парубія, якщо російський президент Володимир Путін відчує слабкість України, він неодмінно піде далі: намагатиметься пробити сухопутний коридор з Ростовської області до раніше окупованого  ним півострова Крим і, як мінімум, повністю захопити території Донецької та Луганської областей. «Путін навіть не ставить питання про приєднання територій Донбасу до Росії, – підкреслив Андрій Парубій в прямому ефірі.

 

– Йдеться про те, щоб Україна продовжувала фінансувати ці території, щоб ці території були визначальними у прийнятті всіх рішень, що стосуються, зокрема, вступу країни в НАТО, Євросоюз, а також української внутрішньої політики. Він буде використовувати ці території, щоб чинити на Україну вплив. А якщо він відчує, що можна безкарно йти далі, то немає ніяких сумнівів, що буде спроба прорватися і зробити сухопутний коридор до Криму, а також, як мінімум, вийти до кордонів Донецької і Луганської областей. Тому для того, щоб мати гарантію, необхідно посилювати наші збройні сили, вимагати, щоб США дали нам сучасну і високоточну зброя. Наступного тижня я їду в Сполучені Штати, щоб говорити про це дуже предметно і прицільно. Також надзвичайно важливо, щоб цивілізований світ робив санкції проти Путіна все більш серйозними, це необхідно для того, щоб знищити його фінансову імперію і змусити зупинитися.

 

Нагадаємо, ще кілька місяців тому Сенатом США був прийнятий акт, що дозволяє президентові країни одноосібно, без погоджень з парламентаріями, прийняти рішення про надання Україні високоточних озброєнь. Поки американська адміністрація не робить цього, щоб не ускладнити і без того напружені відносини з Росією. Проте у Вашингтоні чітко дали зрозуміти, що, в разі зриву мінських домовленостей від 11 лютого, поставки американської летальної зброї українській армії не змусять себе довго чекати. Тим не менш, поки перемир’я на Донбасі в цілому дотримується обома сторонами, за винятком двох найбільш гарячих точок –  Дебальцеве і під Маріуполем.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зброя, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парубій, #США, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: