Аналітик розповів, як українцям зупинити війну

Опубліковано:
16 Квітня, 2015

Поки одні нагнітають панічні настрої, а інші – обіцяють золоті гори в недалекому майбутньому, експерти наполягають, що ситуацію в країні реально покращити за допомогою правильно спрямованих зусиль.

 

Старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь вважає, що нам не загрожує збільшення площі неконтрольованих територій так званих ДНР та ЛНР, повідомляє Апостроф.

 

На думку аналітика, проросійські терористи й далі будуть одержувати підтримку від РФ, але на відкритий наступ сусідня держава навряд чи відважиться. Тобто, ми будемо перманентно мати на своїй території зону повільно тліючого конфлікту, який буде смоктати соки з української економики. Чекати, що за таких умов держава почне відновлювати інфраструктуру на Донбасі, було би наївним. Немає жодного сенсу відбудовувати те, що може швидко знову бути зруйнованим.

 

Але складна ситуація на Сході не може виправдовувати, на думку фахівця, відсутності реформ.

 

«Реформи необхідні, якщо Україна бажає перемогти у протистоянні на Донбасі », – зауважив Жолудь. Яким чином вони можуть вплинути на перебіг війни? Арифметика проста: впровадження реформ може покращити ситуацію з держбюджетом, що дозволить збільшити витрати на обороноздатність країни. І вже тоді, коли нашій економіці та миру нічого не буде загрожувати, настане час відновлювати пошкоджене.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #війна, #донбас, #жолудь, #прогноз
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: