Акторам Тернопільського театру вручили повістки

Опубліковано:
22 Квітня, 2015

21 повістка з вимогою з`явитися до військкомату надійшла працівникам Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру м. Т. Г. Шевченка.

 

Як повідомляє дирекція театру, повістки отримали актори та працівники цехів театру. Їх, директору театру, так би мовити для розповсюдження, вручили вчора, 20 квітня,  об 11 год. не зважаючи на те, що понеділок – офіційний вихідний день у театралів.

 

«Для нас початок тижня виявився справді сумним. Перше що  шокувало, це звістка про раптову смерть нашої актриси Світлани Бевз. А вже об 11 год. принесли 21 повістку нашим акторам та декому з працівників цехів театру. Ці молоді люди є кістяком нашого театру. Тобто вони задіяні у кожній виставі. Тому, якщо акторів мобілізують, повністю  зупиняється весь творчий процес», – наголошує в. о директора Тернопільського академічного обласного драматичного театру Борис Репка.

 

Варто додати, що виконувати свій обов`язок перед Батьківщиною «театрали» не проти.

 

Щоправда, зізнаються, не зовсім розуміють, який зиск з них на передовій. Більшість — не військовозобов`язані та ніколи не проходили військову строкову службу. До того ж працівники театру  переконані, «на цивілці» з них було б більше користі й толку, адже для тернополян театр став своєрідним символом Революції. Саме на його сходах збирали віче, за підтримки його працівників тернополяни у будь-яку хвилину могли зайти до театру аби зігрітись та випити чашку теплого чаю. За час проведення так званої антитерористичної операції театрали не раз віддавали свою одноденну зарплату та проводили благодійні вистави на допомогу бійців АТО.

 

Так само театрали згодні заряджати бійців АТО патріотичним духом за допомоги свого таланту. Єдине чого вони потребують, це транспорту, який довезе їх до військовослужбовців.

 

«У нашому репертуарі безліч патріотичних вистав. Це  «Наталка Полтавка», «Допоможи їм Всевишній», «Поминальна молитва» тощо. Наші актори не раз виступали з ініціативою зробити виїзну виставу для бійців. Проблема лише у транспорті, який ми вже давно просимо придбати місцеву владу, – розповідає в.о директора театру Борис Репка. – Перш за все ми не хочемо показати, що актори чимось кращі за інших мобілізованих. Проте кожен повинен займатись своєю справою та допомагати країні так, як найкраще це може зробити»

 

Наразі дирекція театру буде звертатись до військового комісара з проханням дозволити акторам допрацювати до кінця театрального сезону. Більше того у 15 числах травня театрали вирушають до Польщі на «Дні України у Польщі». Важливо, що більшість акторів, яким прийшла повістка, задіяні у виїзних виставах. Чи дозволять їм на період фестивалю покинути межі України на сьогодні залишається загадкою.

 

Отож театрали просять підтримки громади у даному питанні та сподіваються на прихильність і розуміння ситуації. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #актори, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #повістка, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: