Активісти знесли перший паркан забудови скверу по вулиці Миру

26.04.2015 17:01   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Активісти громадської організації «Ідея нації» знесли перший паркан забудови скверу по вулиці Миру. Вчора будівельники почали встановлювати огорожу навколо майбутнього будмайданчику.

 

 

Також представники підрядної організації спробували вивішати обов’язковий стенд з інформацією про майбутню споруду. Вони наразилися на спротив та незгоду мешканців сусідніх будинків та громадськості.

 

Нечисельним активістам поки вдалося не допустити початку будівельних робіт. Як виявилося робітники планують розпочати свою діяльність зі спорудження «автомийки самообслуговування». Про це свідчить сфотографований інформстенд.  Цей факт викликав різку незгоду людей, оскільки для миття автомобілів використовують хімічні засоби.

 

Крім того, виплила ще одна цікава деталь: згідно рішень міської ради, ТОВ «Акваріум-1» отримав ділянку 0,39 га для облаштування автостоянки з облаштуванням пункту сервісного обслуговування, а будувати будуть готельно-розважальний комплекс з автомийкою самообслуговування. Копії рішень ТМР викладені у попередній статті «Надал знову без аргументів вимагає у «Тернополян» спростувати інформацію та залякує міліцією».

 

                          ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поплічник Надала
                                                     зібрався знищити сквер на Миру


На місце протистояння прибув і депутат Тернопільської міської ради Володимир Швайка, який живе неподалік вулиці Миру. Він заявив, що будівництво буде вестися не тільки на території автостоянки, але у сквері. А це 15 соток зелених насаджень. Пан Володимир порекомендував запросити на місце депутат від ВО «Свобода» Віталія Дробатюка, якого обрали саме по тамтешньому окрузі. Та його телефон не відповідав. Щоправда, у цей час його автомобіль спокійно стояв на стоянці.

 

Мешканці мікрорайону Дружба обіцяли протистояти забудові скверу по вулиці Миру. Вже у найближчий час вони створять ініціативну групу.

 

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 квітня, мешканці мікрорайону Дружба забили на сполох: за їх інформацією вже у найближчі дні може розпочатися забудова скверу по вулиці Миру. На цій території є більше пів сотні дерев, серед них і декоративні «голубі» ялинки, кущі тощо.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі