Активісти перевірятимуть систему Smarsy, бо бояться за безпеку дітей

Опубліковано:
9 Лютого, 2015

Систему безпеки Smarsy, яку вже встановили у 10 тернопільських школах, та доцільність виділення на неї кошти з міського бюджету ще потрібно перевірити, вважають тернопільські активісти.


– Декілька років тому ця ж фірма була в Одесі, але під іншою назвою, – каже голова ТМО “Нівроку” Олександр Домбровський. – Тоді цим питанням займались одеські депутати і вони з’ясували, що сервери даної програми знаходяться у Америці. І на тих же самих серверах розміщені порносайти. Ця фірма тоді дуже швидко зникла з Одеси і тепер у нас, в Тернополі, є ця ж програма. 

 



 

Активісти вважають, що система безпеки Smarsу може бути небезпечною для дітей, які навчаються у тернопільських школах. 

 

– Де є гарантія, що фото ваших дітей не з’являться на порталах педофілів? – каже активіст Володимир Ханас. – Більше того, камери відстежують переміщення дітей. 

 

Тому активісти хочуть перевірити, куди передається інформація з серверів, де зберігається і хто її може використовувати. 

 

– Крім цього, є питання доцільності виділення коштів на таку систему, – каже Олександр Домбровський. – Ми всі знаємо, які є прогалини у школах, коштів недостатньо. Тому цікаво, чи настільки ця програма є нагальною, щоб витрачати на неї 400 тисяч гривень. 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #smarsy, #володимир ханас, #нівроку, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: