Про тернопільських нардепів і космічних жлобів

Опубліковано:
25 Січня, 2016

Дивлюся на список депутатів, які отримали компенсацію за оренду житла в грудні 2015-го, і душа радіє, – пише на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Денис Казанський.

 

«Тут і закарпатський олігарх Михайло Ланьо, і партнер Бориса Колесникова мільйонер Денис Омельянович, і власник ФК “Зоря” мільйонер Геллер, і брати Добкіни, і Олександр Вілкул, який недавно витратив мільйони на передвиборчу кампанію в Дніпрі. Але поза конкуренцією – син аграрного олігарха Вадатурського, стан якого оцінюється у мільярд доларів. Уявляю, як він поспішає в касі, щоб отримати 10000 гривень компенсації за квартиру».

 

– Це якийсь космічний рівень жлобства, – підсумовує журналіст.

 

Список ТУТ

 

А ми тим часом вирішили проаналізувати, хто з тернопільських нардепів може гордо носити звання космічного жлоба. І – вжахнулися… Всі депутати Верховної Ради, які представляють Тернопільщину, не гребували можливістю «підзаробити» в такий непростий для країни час.

 

Лишень представник «Народного Фронту» Роман Заставний не перебуває в цьому списку. Тобто він єдиний, хто відмовився від компенсації за оренду житла. А решта…

 

От, візьмімо, до прикладу, депутата, який представляє у парламенті місто Тернопіль. Виявляється, він вже давно не живе у Тернополі. Кажуть, Тарас Пастух активно облаштовує «хатинку» в Києві на вулиці Генерала Доватора. Саме там, за даними сайту Верховної Ради, мешкає його родина. Отже, після невдалої спроби у мерській кампанії Тарас Пастух залишив Тернопіль і, цілком очевидно, мешкатиме у столиці, продовжуючи «відстоювати» інтереси тернополян. Гарне ж відстоювання, коли зовсім небідний нардеп бере з бюджету (тобто нашої з вами кишені) 10 тисяч гривень компенсації, правда?

 

Або ще один борець за соціальну справедливість – свободівець Михайло Головко. Виявляється, і йому 10 тисяч не будуть зайвими. А той факт, що такі речі націоналіста явно розходяться з націоналістичним гаслом «Україна понад усе!» Михайла Йосиповича зовсім не засмучує, бо для нього «Україна» вже давно стала синонімом власної кишені.

 

Олег Барна – боєць АТО, який на руках виносив Яценюка. Який на кожному кроці бідкається, до якого зубожіння чинний уряд довів країну. Але також не відмовився від компенсації за житло. Видно, блиск грошей трохи притуплює пам’ять.

 

Ну, є ще від Тернопільщини і депутати «меншого калібру» – Ігор Побер, Микола Люшняк, Тарас Юрик, Володимир Соляр. Але й у них апетити такі самі: якщо дають гроші, то брати і не питати. І даремно, що в країні війна, що стільки людей потребують матеріальної допомоги. Це для них має значення тільки тоді, коли вони сидять перед телекамерами і рвуть майки на своїх грудях в пафосних побиваннях за народ. А у вільний від камер і виборів час не гріх і про власне черево подумати.

 

Романе Йосиповичу, честь!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: