8 січня вшанують пам’ять святого Амфілохія Почаївського на його малій батьківщині

Опубліковано:
1 Січня, 2015

Свято-Амфілохієвський монастир (с. Мала Іловиця на Шумщині) запрошує 8 січня 2015 року на вшанування 120 річниці з дня народження великого українського святого Преподобного Амфілохія Почаївського.

 

О 10 годині розпочнеться Архієрейське святкове Богослужіння.

 

Могила Преподобного на монастирському цвинтарі

               

        

 

Довідково: Преподобний Амфілохій Почаївський народився 10 грудня 1894 року в с. Мала Іловиця, Шумського району (Тернопільщина) у багатодітній селянській сім’ї Варнави Головатюка; при хрещенні був названий Яковом на честь мученика Якова Персянина. Хлопчиком Яків допомагав батькові доглядати хворих, вчився лікарський справі. Мати Ганна була богобоязливою жінкою, любила Божий храм, молитви, до яких прищепила любов своїм дітям.

 

1912 року змужнілого юнака призвали до царської армії: служив в Луцьку, пізніше разом із полком був направлений в Томськ. Яків брав участь у боях, був фельдшером. Після поранення потрапив у полон до австрійців, 3 роки працював у фермера в альпійському місті Трієст. Старанно виконуючи роботу, Яків заслужив довіру свого хазяїна; тужачи за рідним краєм, 1919 року здійснив втечу, повернувся в рідне село.

 

Дотримуючись стародавніх звичаїв, Яків (мав приємну зовнішність, гарний голос) став подумувати про одруження; бесіда з настоятелем парафіяльного храму направила життєвий шлях вдумливого хлопця в інше русло.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #амфілохій почаївський, #андрій любунь, #архієпископ нестор, #мала іловиця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #український святий, #УПЦ КП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: