40 бійців з Тернопільщини чекають на статус учасника бойових дій

Опубліковано:
7 Квітня, 2015

Наразі жодного посвідчення учасника бойових дій Тернопільский обласний військовий комісаріат не видав. Про це повідомив сьогодні начальник відділу соціального забезпечення Тернопільського військового комісаріату підполковник Богдан Станько.

 

Перші військовослужбовці з Тернопільщини, які захотіли отримати статус учасника бойових дій зібрали необхідні документи ще в грудні. Втім, їхні заяви міжвідомчою комісією при Міністерстві оборони досі не розглянули. Найімовірніше, пояснюють у обласному комісаріаті – через велику кількість звернень. Наразі на посвідчення претендують 40 військовослужбовців з Тернопільщини.

 

 – Хочу звернути увагу на найбільш актуальне питання для демобізованих: усі вони мають право отримати статус учасника бойових дій, – зазначає Богдан Станько. – Порядок його отримання визначений у постанові Кабміну №413. Відповідно неї, майже всі звільнені військовослужбовці мали би мати статус учасників уже зараз.

 

Загалом способів отримати статус учасника бойових дій в Україні є два. Військовослужбовець може сам зібрати необхідні документи і звернутись міжвідомчу комісію для надання статусу або звернутись  у районні військові комісаріати.

 

– Ми рекомендуємо другий варіант, – додає підполковник Станько.  – Тому що там фахівці військовому допоможуть із документами і це буде простіше. Йому буде видана надрукована пам’ятка із переліком документів, які потрібно представити. Там також зазначені контакти осіб, у яких навіть у телефонному режимі можна отримати консультацію.

 

Якщо з певних  причин військові не матимуть повного переліку документів  військовим комісаріатом буде надаватися допомога в цьому напрямку.

 

– Будемо дзвонити, писати, всіма методами доотримувати документи, які не мають з якихось причин військові. Будемо направляти ці документи на комісію при Міноборони. Після рішення про надання статусу військовослужбовці будуть повідомлятись. Одразу їм районними військовими комісаріатами  по місцю проживання будуть надаватися посвідчення встановленого зразка і талони на право пільгового проїзду.

 

Нагадаємо, наразі триває четверта хвиля часткової мобілізації. Після цього одразу ж почнеться п’ята. Паралельно з 1 квітня триває призов на строкову службу та службу на контрактній основі.

 

Юлія Швець

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бойові дії, #володимир катинський, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #учасник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: