Вранці 26 грудня 1991 року Рада Республік Верховної Ради СРСР зібралася на своє останнє засідання, на якому було прийнято рішення, в якому було констатовано факт припинення існування Радянського Союзу.

За день до цього у відставку подав Президент СРСР Михайло Горбачов.У той же день з будівель адміністративних будинків було знято прапори СРСР, а єдиним органом, який існував і вважав себе органом влади СРСР, залишилася Рада Республік Верховної Ради СРСР.

Також в цей день у 1991 році, Європейське співтовариство визнало Україну як незалежну державу. Таку заяву від імені ЄС розповсюдило міністерство закордонних справ Нідерландів, які головували в керівних органах ЄС.

І ще одна не менш важлива подія для України сталася цього дня. У 2004 році  в Україні проведено переголосування другого туру президентських виборів, на якому перемогу здобув Віктор Ющенко.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: