24 канал працює методами Кісельова? (Відео)

Опубліковано:
8 Жовтня, 2015
8 жовтня цього року “24 канал” оприлюднив сюжет під красномовною назвою “Деякі соціологи перед виборами відверто брешуть”. Ймовірно, що звичка працювати у стилі “Кісельова” притаманна і цьому телеканалу, тісно пов’язаному з однією з “чесних” політичних сил.

 
 
  
Тепер по суті сюжету:
 
1. Центр з інформаційних проблем територій, назва якого з’являється у кадрі, немає жодного стосунку до “прогнозів” народних провидців. Це наукова установа, яка в тому числі займається проведенням соціологічних опитувань. Чому телеканал прив’язав результати дослідження до прогнозів провидця невідомо. Але точно відомо, що це один з улюблених способів роботи російської пропаганди, коли правдиву інформацію змішують з неправдою.
 
2. Для “горе фахівців”, які не знають, що таке “рівень довір’я за Стьюдентом” рекомендую для початку вивчити, що таке t-розподіл Стьюдента , який є основою для статистики. Критерій Стьюдента заснований на статистичному аналізі. Це критерій оцінки довірочних інтервалів статистичних вибірок. Якщо дуже спрощено – це критерій, який дозволяє оцінити наскільки вибірка відповідає генеральній сукупності.
 
3. Жоден працівник Центру ніколи не стверджувала у 2009 році, що Янукович має перевагу на Львівщині, оскільки такого у той час на Львівщині не було. Це відверта брехня, яку журналісти використали для очорнення Центру та його працівників.
 
 
На завершення. Центр з інформаційних проблем територій НАН України працює на ринку з 1990 року. На останніх виборах до парламенту 2014 соціологію Центру використовували кілька кандидатів мажоритарників, які стали народними депутатами, включно з Тарасом Пастухом, якого у Тернополі підтримала “Самопоміч”.
 
 
Нагадаємо, лідером цієї політсили є Андрій Садовий, який має тісні стосунки з 24 каналом, котрий, на жаль, не дотримується звичайних норм журналістської етики.
У цивілізованому світі та згідно стандартів журналістики варто було спочатку спрямувати запит до структури, яка проводила соцопитування, щоб представити дві точки зору. Однак, очевидно, що метою сюжету було не інформування, а маніпуляція.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: