Весільний букет не менш важливий, ніж сукня нареченої. Саме він стає прекрасним доповненням до весільного вбрання і довершує сам образ. Втім, мода на весільні букети постійно змінюється. Кожна наречена хоче, щоби її букет весільний був особливим. Тому тут необхідна допомога досвідчених флористів від Amber Flower House у Львові. Вони створять неперевершену квіткову композицію, враховуючи індивідуальні смаки нареченої.

Весільний букет: історія та традиції

Якщо вам цікаво, хто запровадив традицію весільних букетів, то тут думки дещо суперечливі. Однак ми привідкриємо для вас завісу. Адже такий ніжний букет нареченої, як ви звикли бачити, пройшов кілька стадій еволюції. Зокрема, під час шлюбних церемоній єгипетські наречені обовʼязково тримали в руках  колоски пшениці, що символізували родючість і удачу.

Наречені у Стародавньому Римі тримали в руках пучки запашних трав, зокрема, розмарин і чебрець, не тільки через їхній приємний аромат, але й через захисні властивості. Вважалося, що ці ароматні букети відганяють злих духів і забезпечують щасливе подружнє життя. А у Стародавній Греції наречених прикрашали зеленими гірляндами на честь богині Гери.

«Мова квітів» у весільному букеті

Весільний букет нареченої, як ми його знаємо, народився в 19 столітті. У 1840 році, коли королева Вікторія виходила заміж за принца Альберта у руках тримала невеликий букет квітів. Відтоді й пішла традиція весільних букетів. А з часом народилася символіка весільних квітів. Приміром, букет нареченої з троянд символізував палке кохання, а півонії – щастя та амбіції. В результаті букети стали тісно асоціюватися з сентиментальною романтикою, що зробило їх ідеальним весільним аксесуаром.

Букет займає центральну роль у сучасній весільній естетиці, ставши одним із найважливіших рішень, які мають прийняти майбутні наречені. Вибір найкращих кольорів, ароматів і форм так само важливий, як і пошук квітів, які передають їхні почуття до партнера та їхні надії на майбутнє. Ретельне поєднання всіх цих факторів – це те, що призвело до того, що весільні букети стали сприйматися як такі красиві та щирі.

Інструкція щодо вибору весільного букета

Весільний букет не обов’язково повинен відповідати кольору вбрання нареченої. Хоча деякі вважають, що весільний букет білий і не визнають будь-якого іншого кольору. Це справа смаку. Найкращі композиції весільних букетів знайдете за посиланням amber-flowerhouse.com.

Врахуйте, що дизайн букета повинен перегукуватися зі стилем сукні. Наприклад, яскравий  букет польових квітів зазвичай виглядатиме недоречно поряд з бальною сукнею в стилі Попелюшки. Для приталених весільних суконь букет повинен бути трохи меншим за ширину тіла. Тоді сукню нареченої буде добре видно. У такому випадку буде доречним весільний букет з піоновидних троянд. Зараз піоновидні троянди на вершині весільної моди. Іноді весільні квіти мають особисте значення для пари. Якщо ви не впевнені, як створити свій букет, покажіть своєму флористу фотографії вашого вбрання, щоб вони могли допомогти вам підібрати найкращий букет, який підійде до вашого весільного образу. 

Сьогодні, коли наречені йдуть до вівтаря з ретельно підібраними букетами, вони продовжують традицію, яка говорить про суть того, що насправді означає весілля — свято любові та єдності двох закоханих сердець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: