На Тернопільщині з початку року зареєстровано майже 350 випадків покусів тваринами

Опубліковано:
28 Березня, 2024

На Тернопільщині з початку року зареєстровано майже 350 випадків покусів тваринами

На Тернопільщині з початку року зареєстровано майже 348 випадків покусів та ослинення людей тваринами тваринами. У тому числі, кількість постраждалих від нападу хворих на сказ тварин становить – 61 особа. Про це під час брифінгу розповіла головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

«Щоденно зростає кількість зареєстрованих постраждалих від покусів домашніми та невідомими тваринами, а це у свою чергу збільшує потребу в антирабічних препаратах. Загалом, епізоотична ситуація зі сказу вимагає покращення заходів щодо правил утримання тварин, вакцинації домашніх та сільськогосподарських тварин, боротьби з бродячими тваринами, гризунами та імунізації диких тварин. Саме тому, з метою швидкого реагування на всі випадки покусів тваринами на рівні області налагоджено оперативне взаємоінформування про кожен лабораторно підтверджений випадок сказу в тварин, що дає можливість своєчасно провести епізоотологічне та епідеміологічне розслідування спеціалістами ДПСС, ОЦКПХ та ЗОЗ на місцях, розробити та затвердити комплексні плани заходів з ліквідації сказу тварин та недопущення гідрофобії серед людей», – каже Оксана Чайчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: