«На гру вийдемо за іншого настрою Сергій Ребров про очікування та психологічну готовність перед матчем з Ісландією

Опубліковано:
26 Березня, 2024
Збірна України з футболу завершує підготовку до вирішального матчу у плей-оф відбору на чемпіонат Європи-2024. У вівторок, 26 березня, українці зіграють у фіналі за вихід на Євро проти Ісландії.

Суспільне мовлення — транслятор матчів України у кваліфікації на Євро-2024. Дивіться наживо матч Україна — Ісландія на місцевих телеканалах Суспільного (у мережі Т2, кабельних мережах та IPTV).

Гра проти Ісландії — друга, яку проводитиме Україна у березневий відрізок матчів збірних. Також українці здобули вольову перемогу над Боснією і Герцеговиною у півфіналі плей-оф відбору до Євро-2024.

Перед поєдинком проти ісландців головний тренер збірної України Сергій Ребров поділився очікуваннями від гри. А також розповів про кадровий стан команди, зокрема лідерів збірної — півзахисників Олександра Зінченка та Віктора Циганкова, який пропустив гру з боснійцями.

Крім цього, Ребров звернув увагу на психологічний настрій футболістів перед грою проти Ісландії. А також оцінив майбутнього суперника команди, відзначивши прогрес збірної у дисциплінованості.

  • Про зміну схеми у матчі з Ісландією

“Чи є можливість побачити схему з двома форвардами у грі проти Ісландії? Все можливо. Побачите [у день матчу].

  • Чи є тиск на футболістів збірної України перед матчем з Ісландією

“Гадаю, що не лише гравці збірної України відчувають тиск, але й вся країна. Щодня ми зазнаємо ракетних обстрілів. Гадаю, що футболісти розуміють, для кого вони грають. Ця гра дуже важлива для нас всіх, допомогти нашим людям і надати якісь емоції, і футболісти це розуміють. Не можу сказати, що це якийсь тиск. Казав гравцям, що нам важливо зробити те, що ви любите та можете, зробити це якісно на полі. [У грі проти Ісландії] гравці мають зосередитися на футболі та не думати про інші справи.

Гравцям завжди важко: перед матчем вони відчувають цю атмосферу, тиск, що всі про це говорять. Але я пам’ятаю свої часи футболіста: коли ти зробив перший дотик до м’яча, то про все одразу ж забуваєш. І я вважаю, що не має бути якоїсь додаткової проблеми з мотивацією для гравців. Всі футболісти трішки нервують, але коли вони починають матч, вони забувають про це і думають лише про гру”.

  • Про настрій перед матчем проти Ісландії

“Якщо ми так погано грали [проти Боснії і Герцеговини], а вважаю, що ми грали погано, то потрібно задуматися, а в чому була проблема? Я задумався про себе, провели також розмову з гравцями у роздягальні і під час розбору після гри. Впевнений, що ми всі на завтрашню гру вийдемо за іншого настрою”.

  • Про збірну Ісландії

“Вважаю, що в Ісландії вдосталь технічних футболістів. Але передусім це команда. Вони дуже дисципліновані, розуміють, як використовувати свої вміння. І, звичайно, що це дуже серйозна команда. Але наші футболісти теж розуміють, як грати, і в матчі будуть використовувати свої сильні сторони”.

  • Про задоволення від роботи зі збірною України

“Вже відповідав на це питання: завжди маю велике задоволення працювати на Україну. У будь-який час. Зараз це навіть більш важливо, і мені цікаво тут працювати. Я люблю працювати з українськими гравцями, які мене розуміють, намагаються зробити щось зі мною. У цей час працювати для України для мене дійсно дуже почесно”.

  • Про різницю між Ісландією зараз і 25 років тому

“Коли мені надали інформацію, що я забив Ісландії [у відборі на Євро-2000], то я зрозумів, що не пам’ятаю цього. Ні того м’яча, ні тієї Ісландії. Зараз, я вважаю, Ісландія сильно додала. Вони зробили крок у напрямі дисципліни. Багато читав про Ісландію, що вони зробили чимало шкіл, футбольних полів. Тому, вважаю, Ісландія зараз — значно інша, аніж у ті роки, коли я був гравцем”.

  • Як впливає на футболістів фактор війни в Україні

“Зустрів вранці гравців — вони всі в телефонах, що відбувається в Україні, в Одесі, в Києві. Це важко, бо у деяких родини й досі там. І я впевнений, що вони будуть значно більш вмотивовані на цю гру”.

  • Чи буде Ребров виконувати заміну голкіпера на фінал плей-оф проти Ісландії

“Не знаю, можна чи не можна. Якісь травми — все можливо в національній збірній. Але, як я й казав раніше, дуже задоволений тим, що всі наші голкіпери мають практику на високому рівні. Побачимо. Гра — у вівторок, тоді й приймемо рішення”.

  • Про значну увагу ЗМІ до гравців збірної України

“Якщо ви бачите, що активності більше, то це означає, що я ставлюся до цього позитивно. Вважаю, що це допоможе гравцям, і ми мусимо бути відкритими в цей важкий час. Потрібно розуміти, що коїться в головах гравців і з національною збірною. Тому я не проти, і я вдячний Андрієві [Шевченку]. Це його ідея — надати більше інформації для вболівальників”.

Матч Україна — Ісландія відбудеться у вівторок, 26 березня, у польському Вроцлаві. Це буде номінально домашній поєдинок для “синьо-жовтих”.

Збірна України: що відомо

  • У відборі на Євро-2024 Зінченко та Циганков провели сім та шість матчів відповідно, забили один та два голи.
  • Україна чотири рази грала матчі проти Ісландії (одна перемога та дві нічиїх). В останньому поєдинку – у відборі ЧС-2018 – українці програли (0:2).
  • Україна грала на трьох останніх чемпіонатах Європи. Найкращий результат — вихід у чвертьфінал на Євро-2020.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: