Органза – це тонка, прозора, легка тканина, яка може додати вишуканості та елегантності будь-якому виробу. Вона часто використовується для пошиття вечірніх суконь, весільного вбрання, аксесуарів, а також як декор – на вишивках та аплікаціях.

На що звернути увагу при виборі органзи?

Ніжний вигляд, великий вибір кольорів та текстур, приємна на дотик поверхня – це лише декілька чинників, які пояснюють, чому органза така популярна. Сьогодні ви можете придбати цей матеріал в інтернет-магазині тканин Атлас.

Але як обрати оптимальний варіант з-поміж усього розмаїття? Звертайте увагу на такі аспекти:

  • Щільність тканини. Для органзи цей показник складає від 45 до 95 г/м2. Чим більше це значення, тим менша прозорість тканини.
  • Тип волокон. У наш час органза виготовляється з поліестеру. Синтетичні волокна забезпечують чудову міцність та стійкість до зносу.
  • Колір. Матеріал доступний у широкій палітрі відтінків, тому вибір залежить від особливостей виробу та особистого смаку майстра або замовника.
  • Фактура. В асортименті є однотонна блискуча органза, варіанти з принтом, у горошок або креш зі специфічною хвилястою текстурою.

Враховуючи ці критерії, ви зможете підібрати ідеальну тканину для створення неперевершених речей, які поєднують зовнішню красу, зручність та функціональність.

Для чого використовується органза?

Органза – це матеріал з унікальною історією. Її перша поява датована ще IX століттям, а батьківщиною цієї тканини вважається Індія. У наші дні матеріал використовується в різних сферах.

Найперша асоціація – це весільна мода. З органзи швачки створюють розкішні сукні з драпіруванням, фати та декоративні елементи. Тканину також застосовують для пошиття вечірнього вбрання, сценічних костюмів.

Окрім одягу, органза знаходить застосування у сфері декорування інтер’єрів. Її використовують для створення штор, скатертин, серветок і навіть абажурів. Делікатний блиск та легкість цього матеріалу роблять його ідеальним вибором для пошиття витончених виробів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: