Почастішали пожежі сухої трави: рятувальники Тернопільщини закликають дотримуватися правил поводження з вогнем

Опубліковано:
24 Березня, 2024

На Тернопільщині, як і в Україну загалом, почастішали пожежі сухої трави. В області такі випадки цього року фіксували у багатьох громадах. Рятувальники Тернопільщини закликають дотримуватися правил поводження з вогнем.

«Треба бути особливо обережними з вогнем на відкритій території. Зокрема, очищати місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілля. Не розкладати багаття поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед  сухого очерету. Не залишати вогнище без нагляду. Не залишати місць відпочинку, не переконавшись,  що вогонь погашено. Незначні займання, які сталися, наприклад,  через викид з вогнища жаринок, треба гасити негайно, заливаючи водою, засипаючи піском, землею, накриваючи брезентом, затоптуючи взуттям, збиваючи мокрими ганчірками, віниками, в крайньому випадку – одягом. Бити краще збоку, за напрямом вогню, з невеликим  притисканням після удару», – кажуть рятувальники.

Працівники обласного управління служби надзвичайних ситуацій нагадують, що підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу від 3060 до 6120 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: