У межах проєкту «Дні кіно від ТрО» в Класичному університеті Тернополя відкрито фотоекспозицію «Довжиною у війну»

Опубліковано:
22 Березня, 2024

У Західноукраїнському національному університеті у межах проєкту «Дні кіно від ТрО» відкрито фотоекспозицію «Довжиною у війну» з репортажними світлинами полковника Олексія Дмитрашківського та молодшого сержанта Олега Пальчика – військовослужбовців служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Натхненник та керівник проєкту «Дні кіно від ТРО» – начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сил ТрО Збройних Сил України полковник Олексій Дмитрашківський. Основним завданням проєкту є показати глядачеві війну без прикрас, документальні свідчення про злочини російської армії на території України, нагадати людям, що боротьба за Україну триває.

Звертаючись до присутніх, ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк сказала: «Слава Україні! Ці світлини – історія жорстокої, безжалісної війни, незламної боротьби, мужності, героїчності та сили українського народу. «Довжиною у війну» – це не 2 роки, не 10, це століття та тисячоліття, у яких український народ виборює свою незалежність та національність. Важливо пам’ятати: завдячуючи кому ми сьогодні маємо можливість працювати, навчатися, жити у нашій рідній країні. Тож, схиляючи голови перед новітніми героями, ідемо впевнено уперед до омріяної Перемоги, залишаймося сильними та єдиними!»

Близько 200 світлин з війни, які увійшли до цієї виставки, – це фотодокази злочинної діяльності армії російської федерацій, ворожі атаки, обличчя та документальні портрети мужніх українських воїнів, які вже понад два роки героїчно боронять державність України на різних напрямках та ділянках фронту, робота бойових підрозділів ЗСУ, динаміка зростання бойової міці та звитяги наших оборонців, волонтерська активність і побут цивільних.

Військовослужбовець служби зв’язків з громадськістю Командування Сил ТрО (ТРО Медіа), фотограф, молодший сержант Олег Пальчик зазначив: «Разом із хлопцями-побратимами ми їздимо на різні лінії фронту, знімаємо у відрядженнях, карбуємо історію, звитягу українських військових та волонтерів, які допомагають нашим захисникам протистояти ворогу. Фотовиставка «Довжиною у війну» реалізувалася на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, і ми віримо, що продовжимо надалі творити й після нашої Перемоги!»

До слова запросили військовослужбовця служби зв’язків з громадськістю Командування Сил ТрО (ТРО Медіа), журналіста Георгія Спасокукоцького: «Часом у мене виникали сумніви, а чи варто ходити із камерою й знімати те, що відбувається, адже є важливіші заняття у Збройних Силах України. Проте, ми не маємо дозволити собі забути цю війну. Нам потрібно пам’ятати і розповідати усім, хто наш ворог, за що ми боремося!»

На відкриття також завітали військовослужбовці служби зв’язків з громадськістю Командування Сил ТрО (ТРО Медіа): кінорежисер Олександр Ткачук, журналіст Микола Кобилюк, начальник служби зв’язків з громадськістю 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Юрій Кульпа.

Фотоекспозицію «Довжиною у війну» побачили не тільки в Україні, але і закордоном: Бельгії, Франції, Німеччині, Польщі, Іспанії, Нідерландах, Латвії, Литві, Естонії. Фото зроблені одразу після деокупації Київщини: Бучі, Бородянки, Стоянки. Це важке нагадування про «братський руZZкій мир», який не дійшов до столиці всього декілька кілометрів.

Начальник служби зв’язків з громадськістю 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Юрій Кульпа, який бере участь у проєкті, зазначив: «Важливо розуміти, що війна росії проти України триває, й лише разом ми зможемо зупинити ворога. Об’єднуючи зусилля, пам’ятаючи героїв, виховуючи патріотизм у молоді, ми вистоїмо та переможемо!»

До заходу долучилися студенти, викладачі, працівники університету й коледжу, слухачі навчально-наукового центру підготовки офіцерів запасу ЗУНУ. Молодь, професорсько-викладацький колектив, присутні з особливим трепетом переглядали фотовиставку, адже історія війни торкається глибин серця кожного українця.

Студент навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Валентин Пижик розглядаючи світлини, сказав: «Відкриття виставки «Довжиною у війну» є нагадуванням, що російська агресія проти України – це наша реальність, історія болю та відчаю, доба сили та відваги наших людей!»

Фото: ЗУНУ

Залишаймося непохитними у прагненнях жити у вільній, незалежній Україні!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: