Зараз дуже часто можна почути про безпілотні апарати. Адже їх активно використовують військові. Часто терміни «дрон» і «квадрокоптер» вважають тотожними, і тому використовують ці терміни як синоніми. Однак є деякі, які вважають протилежне і вважають, що існують відмінності, які відрізняють квадрокоптери від дронів.

Яка різниця між дроном і квадрокоптером?

Багато з найпопулярніших дронів споживчого класу, доступних на ринку, як-от DJI та Autel, підпадають під категорію квадрокоптерів. Це ймовірний фактор, який сприяє плутанині навколо дронів і квадрокоптерів. Найпростішими словами, хоча всі безпілотні квадрокоптери, які сьогодні є на ринку, можна класифікувати як дрони, усі дрони не обов’язково є квадрокоптерами.

Отже, що ж таке дрон?

Термін дрон широко використовується для опису будь-якого типу безпілотного літального апарату. Таким чином, «дрон» можна використовувати для опису БПЛА, якими керують дистанційно, а також тих, якими керують бортові комп’ютери. Ці літальні апарати загалом виглядають як гелікоптери чи невеликі літачки, але можуть бути різноманітних форм, розмірів і стилів, від надсекретних військових транспортних засобів до крихітних іграшок, які поміщаються у вашій долоні. Однак зазвичай вони відрізняються тим, що вони керовані двигуном і здатні літати протягом тривалого часу без посадки.

А що ж собою являє квадрокоптер?

Термін «квадрокоптер» більш конкретний. Він використовується для позначення дрона, яким керують чотири ротори. Кожен із цих роторів складається з двигуна та пропелера. Через ці ротори квадрокоптерами зазвичай не можна керувати за допомогою бортового комп’ютера. Квадрокоптери загалом схожі на гелікоптери, але здатні зберігати баланс завдяки руху лопатей. Коли більшість людей думають про дрон, на думку спадає квадрокоптер.

Чи квадрокоптер найкращий вид дрону?

Дрони різняться за формою та розмірами. Популярніші є квадрокоптери. На це є ряд причин, зокрема:

  • Порівняно з військовими безпілотниками квадрокоптери невеликі, тому вони швидкі та легкі в керуванні. 
  • Деякі моделі мають високоякісні камери, GPS, 3-осьовий підвіс тощо.
  • Квадрокоптери дешевше коштують.

Яке потенційне використання квадрокоптерів та дронів?

Застосовувати їх можна у різних галузях, зокрема:

  • Військових дій;
  • аерофотозйомки;
  • доставки товарів;
  • картографії;
  • для виявлення наслідків стихії;
  • точного землеробства;
  • прогнозу погоди;
  • стеження за живою природою.

Якщо вам потрібен універсальний літальний апарат, який можна використовувати для багатьох цілей, то дрон буде кращим вибором. Для фото- та відеозйомки квадрокоптери можуть бути кращим варіантом, оскільки вони менші, легші і дешевші.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: