На Тернопільщині на базі трьох закладах освіти навчатимуть робітників, які будуть потрібні для відбудови країни

Опубліковано:
21 Березня, 2024

Міністерство освіти і науки України визначило перші 72 заклади професійно-технічної освіти, де навчатимуть професій, які потрібні для відбудови країни. Там створять спеціальні навчально-практичні центри. Такі центри на Тернопільщині діятимуть на базі трьох закладів професійно-технічної освіти.

Навчально-практичні центри облаштують у Кременецькому професійному ліцеї, Чортківському вищому професійному училищі й Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою. 72-ом закладам, які уже обрали для цієї справи, передадуть 500 мільйонів гривень з держбюджету на оновлення майстерень. Трансформація закладів пройде у межах проєкту «100 майстерень». Наприкінці весни там розпочнуть оновлення приміщень, а у наступному навчальному році там вже зможуть навчатися охочі

«Напрями, за якими навчатимуть спеціалістів — сільське господарство (буде 14 майстерень), громадське харчування (10 майстерень), промисловість та машинобудування (7 майстерень), будівництво та автомобільний транспорт (6 майстерень). Крім того, будуть створені майстерні за профілями: зварювання, металообробка, деревообробка та інші. Також цього року створять дві майстерні за профілем оператор дистанційно керованих апаратів — це оператор цивільних дронів. Професію планують ліцензувати у 2024 році. За цим напрямом майстерні оновлять в Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою і фізичною підготовкою та в  Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки», – розповіли в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: