Підприємство забруднювало річку: на Тернопільщині судитимуть головного інженера

Опубліковано:
21 Березня, 2024

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури подали до суду матеріали стосовно головного інженера комунального підприємства Тернопільщини. Чоловіка підозрюють у допусканні скидів у річку Іква, через що сталося її забруднення, – повідомили на сайті обласної прокуратури.  

Господарський суд Тернопільської області відкрив провадження.

«Слідчі з’ясували, що головний інженер комунального підприємства упродовж 2021 року допускав скиди з перевищенням допустимих норм зворотних вод у річку Іква. Так, забруднення водойми завдало шкоди довкіллю на більші ніж 660 тисяч гривень. Слідство провадять проводять працівники Нацполіції Тернопільщини. Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду позов в інтересах держави щодо стягнення понад 660 тисяч гривень шкоди. Головному інженеру оголосили підозру за ч. 1 ст. 242 Кримінального кодексу України. За це підозрюваного можуть позбавити волі до 5 років», – йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: