Аграрії Тернопільщини встановили рекорд щодо об’ємів збору олійних культур

Опубліковано:
20 Березня, 2024

Аграрії Тернопільщини у 2023 році встановили рекорд щодо об’ємів збору олійних культур. Зокрема, вони зібрали один мільйон тонн сої, ріпаку та соняшника, – розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Стахів.

Він каже, щодо олійних культур, то є і попит, і прибуток.

“Маємо збільшення площ посіву, зокрема сої. Це пов’язано з тим, що тваринництво розвивається і тому існує потреба в таких культурах. На Тернопільщині працюють кілька дрібних і одне велике підприємство, що переробляють олійні культури. Загалом в Україні є чимало виробництв, які готові придбати, однак у нас ріпак експортують, підписані контракти на постачання насіння. Оскільки ми вважаємо, що на експорт повинен йти не стільки сировина, як готовий продукт з доданою вартістю, то збільшуються і потужності з переробки зерна на борошно і ми шукаємо варіанти експорту у східні країни”, – розповів Володимир Стахів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: